Συντονισμένη επιχείρηση για τον καθαρισμό μνημείων, τοίχων και άλλων επιφανειών από  graffiti έγινε από τον Δήμο Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την αισθητική αναβάθμιση  του κέντρου  αλλά και των συνοικιών της Αθήνας χρησιμοποιώντας ειδική anti-graffiti μπογιά καθάρισαν το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου που βρίσκεται στο πάρκο καθώς και το σύνολο των επιφανειών σε τοίχους και άλλα σημεία.

Τα ειδικά συνεργεία για το anti-graffiti εκτός από παρεμβάσεις όπως αυτή στο Πάρκο Ελευθερίας αλλά και πριν από λίγες μέρες στο Πάρκο Ριζάρη, συμμετέχουν και  σε όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν ταυτόχρονα οι διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου, Ηλεκτροφωτισμού και Τεχνικών Έργων για δράσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στους αρμόδιους αντιδημάρχους είναι όχι μόνο να γίνονται καθημερινά οι δράσεις αυτές αλλά στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν νέες φθορές η αποκατάσταση να είναι άμεση.