Αρκετά βελτιωμένος σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δείχνει να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός αναμένεται να «φτιάξει» μιας και αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή. Αλλαγή σκηνικού την Δευτέρα προς Τρίτη με νέα επιδείνωση και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η πρόγνωση του καιρού στο newsbeast.gr από τον Νίκο Καντερέ

«Ύστερα από τις σημερινές τοπικές βροχές και καταιγίδες που είχαμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας που τοπικά είχαμε και χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας, κινούμενα στις ανατολικές περιοχές ενώ στην δυτική Ελλάδα θα παρουσίαση βελτίωση ο καιρός.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα από Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος.

Την Κυριακή η ηλιοφάνεια θα είναι περισσότερη, όπου θα υπάρχει βελτίωση του καιρού και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία από Δευτέρα προς Τρίτη θα υπάρξει μια νέα επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα προερχόμενα από την κεντρική Ευρώπη, επηρεάζοντας αρχικά την δυτική Ελλάδα, με βροχές και τοπικες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν.

Την Τρίτη θα έχουμε βροχερό καιρό σε όλη την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι μεγαλύτερα από τις προηγούμενες μέρες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί για να φύγει αυτή η μεταβολή του καιρού, αλλά πρέπει να πατούσαμε απόφαση ότι μπήκαμε στον φθινόπωρο και ο Οκτώβριος μας επιφυλάσσει κι άλλες πιο σοβαρές επικίνδυνες καταστάσεις».