Όλα όσα έγιναν στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία και οι αντιδράσεις των κομμάτων


ΕΛΛΑΔΑ
7:20
03/10/2019
Όλα όσα έγιναν στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα
18
loading

Με κεντρικό σύνθημα, «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες πραγματοποίησαν την Τετάρτη κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που είχαν κηρύξει ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Ακόμη, στην πορεία συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ έπειτα από στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα συγκέντρωση στα Χαυτεία πραγματοποίησαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω ο αντιδραστικός νόμος ΝΔ-ΕΕ- Επενδυτών», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ και τη Βουλή.

Ένταση με μέλη του ΠΑΜΕ σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι

Ένταση επικράτησε το πρωί στο Κολωνάκι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφείο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οικογένειας.

Μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισβάλουν στο συμβολαιογραφείο και βρέθηκαν αντιμέτωπα με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Τελικά κατάφεραν να μπουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκεί υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με μέλη του ΠΑΜΕ ο πλειστηριασμός της κατοικίας δεν προχώρησε.

Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις σχολίασε μέσω Facebook ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί» και κατηγορώντας τους «επαγγελματίες του συνδικαλισμού» ότι «αντιδρούν στη διαφάνεια» και «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας».

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός έγραψε τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, 2 October 2019

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού στα social media σχετικά με την απεργία προκάλεσε αντιδράσεις.

Αλέξης Τσίπρας: Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...

«Δείγμα ακραίας συντηρητικής αντίληψης» και «σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας. Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...»

Χαρίτσης: Απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό» και στη συνέχεια κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους».

Αναλυτικά η δήλωση Χαρίτση:

«Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ. Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.

Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη; Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η ‘κανονικότητα’ του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ».

Κριτική και από ΚΙΝΑΛ

Κριτική στον Πρωθυπουργό ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη ως εξής: «Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού» και καταλήγει: «Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται…».

ΠΑΜΕ: Το πήρε σήμερα το μήνυμα ο πρωθυπουργός, γι' αυτό ενοχλείται

Σε σχόλιό του, για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη χθεσινή απεργία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και "επενδυτών". Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως ‘επαγγελματίες συνδικαλιστές’, προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί 'σιγή νεκροταφείου'», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καταλήγει: «Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Όλοι στον αγώνα!».

Το σχόλιο του ΚΚΕ για την ανάρτηση Μητσοτάκη

Σχόλιο για την ανάρτηση Μητσοτάκη στο Facebook για την απεργία έκανε και το ΚΚΕ."Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα", ανέφερε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

"Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης", συμπλήρωσε και κατέληξε: "Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του".

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Σκεπτόμενος

  Αυτό επιτρέπεται. Εντάσσεται στο εθνικό αφήγημα που επικαιροποιείται για τα 200 χρόνια της επανάστασης: Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια:
  Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο για τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Διονυσίου

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5454672/poioi-dromoi-einai-kleistoi-sto-kentro-gia-ti-litaneia-tis-eikonas-toy-agioy-dionysioy

  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του εορτασμού του Πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και της λιτανείας της εικόνας του.

 2. avatar titanic

  Εγώ δεν πήγα στην δουλειά μου, επειδή δεν είχε μετρό.
  Και δεν θα πληρωθώ.
  Ούτε συναίνεσα σε απεργία, ούτε κάποιος συνδικαλιστής με εκπροσωπεί, γιατί αυτοί (οι συνδικαλιστές), είναι αόρατοι για εμάς τους εργαζομένους.
  Ο καθένας υπηρετεί την συντεχνία του και όχι το γενικότερο συμφέρον των εργαζομένων.
  Συχνά ενάντια στους εργαζόμενους.

 3. avatar Εργατοπατέρες

  Δεν έχετε δουλέψει ποτέ και ζείτε ως [...] στην πλάτη μας Δουλεύω 30 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα Πάντα τα μέλη του συνδικάτου ήταν αυτοί που δεν δούλευαν ποτέ και πάντα δεν απολύονται Επαγγελματίες τεμπέληδες που το ιδανικό τους είναι να τους ταΐζουν στο στόμα Και Τι έχουν καταφέρει σε συνεννόηση με την εργοδοσία Εμεισβδουλευουμε και τους ταΐζουμε

 4. avatar αίνιγμα !

  πώς λέγεται αυτός που ζεί εις βάρος των άλλων,
  και πάντα παριστάνει τον θιγμένο;

  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ !....

 5. avatar σας βαρεθήκαμαιεεεαιαιαιεεε

  αντράκια ..μάγκες....νταήδες...αραχτοί...'δημοκρατικοί''...
  κάποιος πρέπει να σας βαλει στη θέση σας.

 6. avatar ενα δύο ονόματα συντροφοσιστάκων συνδικαλιστών

  πετρόπουλος τάσος ΕΤΕ(τον χειροκροτούσαν στην Χαριλάου Τρικούπη), καφαντάρου ΕΤΕ (διόρισε τον σύζυγο σε δύο θέσεις στο δημόσιο και την κόρη της σε μία), παπάς από την ΔΕΗ στον ΟΑΣΘ που σε 6 μήνες τον καταχρέωσε - έκανε την κόρη του νοτοπούλου, από αργόμισθη υπάλληλο καθαριότητας υπουργό, και άλλοι που σε κάθε ευκαιρία θα γράφω ονόματα.

  1. avatar Αγνωστοςχψω

   Συνδικαλιστής κάποια χρόνια πριν της χαλυβουργικής,εχωσε τον γιο του στα δυηληστηρια με λιγότερα μόρια από τον δικό μου γιο και δίπλωμα οδήγησης πρόσφατο ,και όχι κάποιας παλιάς ημερομηνίας!Πως; Ε! αυτονόητο!!Εμ, δεν δουλεύουν και πληρώνονται εις βάρος μας! Τρώνε και ταχτοποιουν τους δικούς τους!!

 7. avatar φχσ

  Πολλοστή φορα ΚΑΡΑΔΕΞΙΑ

 8. avatar Για το μόνο που ανησυχούσα αν γινει αντιπολίτευση ο συριζα

  ηταν αυτή η κατάστασταση.
  οι απεργείες και οι φασαρίες είνα το μόνο που ξέρει να κάνει καλά !!!!!!!!!
  είναι χαρακτηριστικό των τεμπέληδων , και των αναρχικών.
  για οτι δεν αρέσει στους ''σωτήρες'' πρέπει να το ξωρκίσουν
  με μολότοφ με κάψιμο της περιουσίας των άλλων, με τραμπουκισμό.
  εξ' άλλου δεν ξέρουν και τίποτε άλλο να κάνουν σωστά.

 9. avatar ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ;;;;;;;;

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ............
  ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !

 10. avatar Εγω εχω δανεια

  1.2 εκατ ευρώ και δεν τα εξυπηρετώ.Βρηκα και καπου 725 χιλιάρικα αλλα δεν γουστάρω να δηλώσω που.
  Εσείς όχι μόνο δεν θα πάρετε αύξηση στον πενιχρό μισθό σας αλλά και δεν θα. διαμαρτύρεστε.
  Αυτά σας έριξε στα μούτρα ο Μιζοτακης μέσα σε μια μόνο
  εβδομαδα!
  Τι ψηφίσατε ρε γκαζμαδες;!

 11. avatar Μίκυ Θεοδωράκης

  Ας απεργούν και ας φωνάζουν όσο μπορούν ακόμη. Σε λίγο που θα ψηφιστεί ως προυπόθεση για απεργία να συμφωνεί το 50%+1 των εργαζομένων, απεργίες ΓΙΟΚ.

  1. avatar το 50%+1 το έχουν ψηφίσει οι συντροφοφασίστες

   τώρα θα ψηφιστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και αυτό δεν θα επιτρέπει στους επαγγελματίες συνδικαλιστές να προκηρύσσουν απεργίες με ψηφοφορία "δια βοής".

 12. avatar Τόνο Μάσας.

  Ένα απαξιωμένο συνδικαλιστικό κίνημα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  Οι πολιτικοί άτολμοι, δέσμιοι, και υπάκουοι στους ξένους ισχυρούς και τους ντόπιους ολιγάρχες.
  Οι πολίτες της χώρας σε τηλεοπτική καταστολή.
  Η μόνη σίγουρη επένδυση σ αυτή τη χώρα είναι να επενδύσει στην μιζέρια της.

 13. avatar το κκε να δωσει τον περισσο

  για λαικες κατοικιες.....τζαμπα μαγκιες κανει.....εγω θα σας πληρωνω τις ιδεοληψιες σας μασκαραδες?????

 14. avatar 5 χρονια καμια απεργια…. καμια κινητοποιηση…..καμια πορεια…..

  και βγαινει ο παπαχριστοπουλος ο βαφτισμενος συριζαιος στο σκαι.....και τι λεει ο αθεοφοβος????οτι ο κοσμος περνουσε καλα........με φορους ενφια φπα εκας διοδια και ντολμαδες περνουσαμε καλα....??????????ξεφτιλα ακροδεξιε ανελιτη????.ο απολυτος εξευτελισμος του κομματος .......ολο ψεμματα και παραμυθια......ο λαος ξυπνησε .....με παραμυθια δε ξυπνα......

 15. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  MHN ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ......ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ....ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ....ΗΣΥΧΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!!!!

 16. avatar Jo Geo

  Όσο ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης ο ψεύτης δεν απεργούμε κανένας (ας τολμούσε λέω εγώ και θα έτρωγε ξύλο και χημικά που θα πήγαινε σύννεφο)
  Ο συνδικαλιστής τι ακριβώς κάνει;
  Απάντηση (αφορά αυτούς που έχουν αξίωμα)
  1) Δεν δουλεύει ενώ πληρώνεται κανονικά
  2) Δεν φοβάται να μην το απολύσουν
  3) Πληρώνεται από την παράταξη έξτρα μισθό
  4) Κάποια στιγμή αν δεν γίνει Υπουργός θα γίνει σίγουρα Βουλευτής

  Έξω κοπρόσκυλα , βρωμιάρηδες , ελεεινοί
  Για νόμο που υπογράφει τον Ιούνυου του 2019 κάνετε απεργίες;;;
  Που ήσασταν τότε;;;;
  Είχατε εντολές από τον Αλέξη τον ψεύτη να κάνετε τις κότες επειδή ερχόντουσαν εκλογές;;;;;;
  Ξευτίλες σαν τα αφεντικά σας είστε και τίποτα παραπάνω.
  Όπως έλεγε και ο Παπαγιαννόπουλος....
  ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει