Αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν το παρόν στο νέο ραντεβού έξω από το κατειλημμένο κτίριο της ΕΡΑ Ηρακλείου οι πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που μετά από μια καθεστωτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη από τον ραδιοτηλεοπτικό αέρα στον αέρα της ανεργίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης συζητείται και το ενδεχόμενο πορείας στο

Νωρίτερα το μεσημέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου, ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου με στάση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την επίδοση ψηφίσματος των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Κρήτη. Η πορεία θα καταλήξει ξανά στην Έρα Ηρακλείου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ αλλά και νωρίτερα το πρωί με τη συμμετοχή του κόσμου να χαρακτηρίζεται συγκινητική. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες και στην πλατεία Ελευθερίας με τους Ηρακλειώτες να εκφράζουν την οργή τους για τις δραματικές εξελίξεις με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σήμερα οι πολίτες του Ηρακλείου συμμετέχουν στην πανεθνική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου επιμένουν να εκπέμπουν μέσα από τα ραδιοκύμματα του ΤΕΙ Ηρακλείου στους 105.4 καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Κρήτη εξέδωσαν πριν απο λίγο το παρακάτω ψήφισμα:

Με οργή, θυμό και αγανάκτηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη προσπαθούμε ακόμη και σήμερα να συνειδητοποιήσουμε πως ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας σίγησε εν’ μία νυκτί. Με ένα βίαιο και απροσχημάτιστο τρόπο η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια απόφαση που ούτε οι Γερμανοί στην κατοχή δεν τόλμησαν: να κατεβάσουν τους πομπούς και να επιχειρήσουν να κλείσουν τα μικρόφωνα. Εις μάτην.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου που από την πρώτη στιγμή δημιούργησε ένα τείχος αλληλεγγύης και συμπαράστασης, φραγμό στην κυβερνητική αυθαιρεσία, κρατούν την ΕΡΤ ανοιχτή.

Δηλώνουμε πως αυτή μας η θέληση θα ακυρώσει στην πράξη το απαράδεκτο κλείσιμο της ΕΡΤ και το σχέδιο απαξίωσης των εργαζομένων του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.

Για ένα να είναι σίγουροι όσοι βάζουν ταφόπλακα στην ΕΡΤ. Θα είμαστε απέναντί τους για όσο χρειαστεί. Γιατί όταν μαυρίζεις τις οθόνες και κατεβάζεις τους πομπούς, στην πραγματικότητα καταλύεις τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Κρήτη

Πηγή: prismanews.gr

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ