«Εμένα ο διευθυντής της Αστυνομίας μου μίλησε για δύο νεκρούς. Μαθαίνω ότι το δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα δεν είναι στο νεκροτομείο, αλλά η επίσημη ενημέρωση που είχα μιλάει για δύο […] Δεν έχω δει με τα μάτια μου το βρέφος, ας είμαστε επιφυλακτικοί» είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο κ. Μουτζούρης χαρακτήρισε αυτό που συνέβη χθες στη Μόρια ως «θύελλα».

«Εγώ φοβήθηκα το τι μπορεί να συμβεί με αυτά που είδα και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση διότι σε λίγα στρέμματα έχουμε 12.000 – 13.000 ανθρώπους. Είναι ένας πληθυσμός που απαρτίζεται από διάφορες εθνικότητες που μεταξύ τους έχουν διαφορές» είπε.

Αναφερόμενος στην αιτία εκδήλωσης της φωτιάς ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε: «Ένας μου είπε ότι κάποιος μαγείρευε και έπιασε φωτιά, άλλος μου είπε ότι ήταν βραχυκύκλωμα, σήμερα ακούω ότι ήταν ηθελημένη. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν έχω στοιχεία… Ο κόσμος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόρια είναι άνω των 12.000 διότι υπάρχει η οργανωμένη δομή που είναι για 2.700 άτομα, αλλά υπάρχουν και οι παραοικισμοί αυθαίρετοι καταλαμβάνοντας ελαιοκτήματα, φέρνοντας τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση, όπου μέσα οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές».