Βοήθεια από την Κομισιόν για το κάπνισμα στα σχολεία ζητεί ο Ζαγοράκης

Κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


ΕΛΛΑΔΑ
16:22
26/09/2019
Βοήθεια από την Κομισιόν για το κάπνισμα στα σχολεία ζητεί ο Ζαγοράκης
6
loading

Το θέμα της καταπολέμησης του καπνίσματος στα σχολεία έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την πρόσφατη εκστρατεία του υπουργείου Παιδείας κατά του καπνίσματος στα σχολεία, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από την Κομισιόν να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση στην Ελλάδα για εκστρατείες ενημέρωσης.

Στην ερώτησή του, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επισημαίνει πως «παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των καπνιστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο συνολικός αριθμός των καπνιστών παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις νέους ηλικίας 15-24 στην Ευρώπη είναι ήδη καπνιστής ή κάνει περιστασιακή χρήση προϊόντων καπνού».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά καπνιστών στους νέους και κυρίως στου εφήβους σχετίζονται, μεταξύ άλλων, και με την ελλιπή μέχρι σήμερα πρόληψη σε επίπεδο σχολείου, όπου το κάπνισμα αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις κοινό μυστικό».

Κατόπιν αυτών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, τόσο σε επίπεδο παροχής συμβουλευτικής βοήθειας μέσω ανταλλαγής καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοσθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar φκγκγ

  Φοβερό

 2. avatar LOIGOR

  Και στη θύρα 4 πες να απαγορευτεί το κάπνισμα

 3. avatar Το…

  ..παιδι μιλησε?????

 4. avatar Τζοαννν

  Τι δουλεια εχει αυτο το κουνουπιδι στην πολιτικη.δεν λεω για μπαλα κανει αλλα μεχρι εκει.τα προβατα οι ελληνες ψηφισαν τον ζαγορακη.ελεος...ελλας το μεγαλειο σου..

 5. avatar Απόδημος

  Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πρέπει να ειναι υπεύθηνοι για να μην καπνίζουν τα παιδιά στα σχολεία και αν δεν συμμορφώνονται να επεμβαίνει η αστυνομία

  1. avatar Δημος-σκετο

   Ο δασκαλος και ο καθηγητης δεν ειναι μπατσος υπευθ(η)υνε αποδημε.Την ευθυνη για το καπνισμα την εχουν οι γονεις.Η μηπως δεν την θελουν ουτε αυτη?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει