Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη δυτική χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή…

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κεραυνό στη Μυρσίνη Λεχαινών (Ηλεία).

Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το patrisnews.com ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών, κοντά στο νέο νεκροταφείο. Όπως είπαν οι ομοεθνείς του, όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.