Τα Συνθετικα Κουφωματα PVC είναι η καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω αδιαμφισβήτητους λόγους.

Επειδή είναι πιο οικονομικά

Ο πρώτος λόγος είναι η χαμηλή τιμή τους. Έχουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες με κορυφαίες επιδόσεις σε τιμές εντυπωσιακά χαμηλές και αυτό οφείλετε στην υψηλή εκβιομηχάνιση της παραγωγής τους και στο χαμηλό κόστος της πρώτης ύλης των πλαισίων από συνθετικό PVC, αλλά η τιμή τους δεν είναι ο μόνος λόγος που τα καθιστά ως την καλύτερη επιλογή.

Οι βασικότεροι λόγοι που καθιστούν τα συνθετικά κουφώματα PVC ως την καλύτερη επιλογή είναι οι παρακάτω.

  • Προσφέρουν κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση.
  • Είναι πυράντοχα και αυτοπεριοριζόμενα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Είναι αδιάβροχα και προσφέρουν υψηλή προστασία ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες βροχής και αέρα.
  • Χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και καθαρίζονται εύκολα.
  • Στην περίπτωση των έγχρωμων κουφωμάτων η ειδική επένδυση που χρησιμοποιείται για να μοιάζουν με ξύλινα προσφέρει ποιότητα, άριστη αισθητική και μεγάλη αντοχή στον χρόνο ακόμη και όταν τα κουφώματα βρίσκονται πάνω στο κύμα της θάλασσας.
  • Δεν πετσικάρουν, δεν κρεμάνε και δεν επηρεάζονται από το φως του ήλιου, όπως επίσης και δεν διαβρώνονται από την αρμύρα της θάλασσας.
  • Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή με πιστοποίηση κατά της διάρρηξης.
  • Είναι κατασκευασμένα από πρωτογενές PVC-U γεγονός που τους δίνει διάρκεια ζωής τουλάχιστον τα 35 χρόνια.

Στους παραπάνω λόγους οφείλετε το γεγονός ότι οι αγοραστές σε όλη την υφήλιο, σε χώρες με χαμηλές αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες τα εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για την αντοχή και την αποτελεσματικότητα τους.

Όταν λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά στο δίλλημα αν θα επιλέξουμε κουφώματα PVC μπορούμε να πάρουμε την απάντηση αξιολογώντας τα  στους εξής παρακάτω τομείς που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των κουφωμάτων.

  1. Θερμομόνωση.
  2. Ηχομόνωση.
  3. Ασφάλεια.
  4. Αντοχή στον χρόνο.
  5. Τιμή αγοράς.

Μας ρωτούν συχνά εδώ στην Eco Bau πια κουφώματα είναι καλύτερα και είναι λογικό να υπάρχει αυτή η απορία αφού ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να πουλήσει αυτό που τον συμφέρει.

Εμείς λοιπόν εδώ στην Eco Bau δουλεύουμε με Συνθετικά Κουφώματα οπότε θα σου πούμε και εμείς ότι τα Συνθετικά είναι καλύτερα, αλλά θα σου πούμε και ΓΙΑΤΙ, θα σου δώσουμε νούμερα και τα νούμερα δεν λένε ψέματα.

Κατ’ αρχήν έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο, αυτός είναι και λόγος που εμείς εδώ στην Eco Bau δίνουμε 15 χρόνια Εγγύηση.

  • Επίσης τα κουφώματα PVC έχουν καλύτερη θερμομόνωση με συντελεστή θερμοπερατότητας από 1.3 έως 0,6 W/m2K όσο μικρότερος είναι αυτός ο συντελεστής τόσο λιγότερες είναι και οι θερμικές απώλειες που έχει το κούφωμα.

Το PVC σαν υλικό από την φύση του είναι κακός αγωγός της θερμότητας και του ήχου και ως εκ τούτου τα κουφώματα PVC προσφέρουν κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Επομένως έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, οικονομία στην τσέπη μας και μπορούμε απολαμβάνουμε την θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού μας χωρίς απώλειες, και επιπλέον τα κουφώματα PVC έχουν και καλύτερη ηχομόνωση επιτρέποντας μας να απολαμβάνουνε μια ευχάριστη διαβίωση εντός της κατοικίας μας χωρίς παρεμβολές από εξωτερικούς θορύβους.

Ένας ακόμη λόγος είναι η ασφάλεια κατά της διάρρηξης. Χάρη στην ατσάλινη ενίσχυση που φέρουν στο εσωτερικό τους όλα τα πλαίσια των PVC κουφωμάτων, συνδυαστικά με τον πιστοποιημένο κατά της διάρρηξης περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος, μας προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Τέλος οι τιμές αγοράς των κουφώματα PVC είναι εντυπωσιακά χαμηλές λόγο της μεγάλης εκβιομηχάνισης της παραγωγής τους και της χαμηλής τιμής της πρώτης ύλης.