Συνθετικά κουφώματα PVC ή Αλουμινίου;

Η Eco Bau εξηγεί με νούμερα γιατί τα Συνθετικά είναι καλύτερα


ΕΛΛΑΔΑ
10:21
16/09/2019
Συνθετικά κουφώματα PVC ή Αλουμινίου;
2
loading

Τα συνθετικα κουφωματα PVC είναι η καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω αδιαμφισβήτητους λόγους.

 • Επειδή είναι πιο οικονομικά

Ο πρώτος λόγος είναι η χαμηλή τιμή τους. Προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των κουφωμάτων αλουμινίου με το παραπάνω, σε τιμή χαμηλότερη περίπου κατά 40% και αυτό οφείλετε στην υψηλή εκβιομηχάνιση της παραγωγής τους, αλλά η τιμή τους δεν είναι ο μόνος λόγος που τα καθιστά ως την καλύτερη επιλογή.

Οι βασικότεροι λόγοι που καθιστούν τα συνθετικά κουφώματα PVC ως την καλύτερη επιλογή είναι οι παρακάτω.

 • Προσφέρουν κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Είναι πυράντοχα και αυτοπεριοριζόμενα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • Είναι αδιάβροχα και προσφέρουν υψηλή προστασία ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες βροχής και αέρα.
 • Δεν χρειάζονται συντήρηση και καθαρίζονται εύκολα.
 • Στην περίπτωση των έγχρωμων κουφωμάτων η ειδική επένδυση που χρησιμοποιείται για να μοιάζουν με ξύλινα προσφέρει ποιότητα, άριστη αισθητική και μεγάλη αντοχή στον χρόνο ακόμη και όταν τα κουφώματα βρίσκονται πάνω στο κύμα.
 • Δεν πετσικάρουν, δεν κρεμάνε και δεν επηρεάζονται από το φως του ήλιου, όπως επίσης και δεν διαβρώνονται από την αρμύρα της θάλασσας.
 • Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή με πιστοποίηση κατά της διάρρηξης.
 • Είναι κατασκευασμένα από πρωτογενές PVC-U γεγονός που τους δίνει διάρκεια ζωής τουλάχιστον τα 35 χρόνια.

Στους παραπάνω λόγους οφείλετε το γεγονός ότι οι αγοραστές σε όλη την υφήλιο, σε χώρες με χαμηλές αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες τα εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για την αντοχή και την αποτελεσματικότητα τους.

Όταν λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά στο δίλλημα αν θα επιλέξουμε κουφωματα PVC ή Κουφώματα Αλουμινίου μπορούμε να πάρουμε την απάντηση κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα στους δύο αυτούς τύπους κουφωμάτων όπως θα κάναμε αν θα συγκρίναμε 2 αυτοκίνητα , μόνον που αντί για να συγκρίνουμε την τελική ταχύτητα ή την ιπποδύναμη τους θα τα συγκρίνουμε στους εξής παρακάτω τομείς που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα των κουφωμάτων.

1. Θερμομόνωσης.
2. Ηχομόνωση.
3. Ασφάλεια.
4. Αντοχή στον χρόνο.
5. Τιμή αγοράς.

Μας ρωτούν συχνά εδώ στην Eco Bau τι είναι καλύτερο να αγοράσουν ένα κούφωμα αλουμινίου ή ένα συνθετικό και είναι λογικό να υπάρχει αυτή η απορία αφού ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να πουλήσει αυτό που τον συμφέρει.

Αν πας σε κάποιον που πουλάει κουφώματα αλουμινίου θα σου πει ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι τα καλύτερα, ενώ αν ρωτήσεις κάποιον που πουλάει συνθετικά κουφωματα PVC, θα σου πει ότι τα Συνθετικά είναι καλύτερα.

Εμείς λοιπόν εδώ στην Eco Bau δουλεύουμε με Συνθετικά Κουφώματα οπότε θα σου πούμε και εμείς ότι τα Συνθετικά είναι καλύτερα, αλλά θα σου πούμε και ΓΙΑΤΙ, θα σου δώσουμε νούμερα και τα νούμερα δεν λένε ψέματα.

Κατ’ αρχήν να σου πω ότι υπάρχουν πολλών ειδών κουφώματα συνθετικά και πολλών ειδών κουφώματα αλουμινίου.

Δεν είναι όλα ίδια.

Ένα ποιοτικό κούφωμα αλουμινίου είναι καλύτερο από ένα όχι ποιοτικό κούφωμα συνθετικό και το αντίστροφο, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, κουφώματα αλουμινίου και κουφώματα συνθετικά, τότε το συνθετικό υπερτερεί και θα δούμε το γιατί αμέσως τώρα κάνοντας την σύγκριση στους παραπάνω τομείς.

Κατ αρχήν έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, αυτός είναι και λόγος που εμείς εδώ στην Eco Bau δίνουμε 12 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Θέλω σε αυτό το σημείο να σε προτρέψω να κάνεις μια έρευνα να δεις τι εγγύηση δίνουν όσοι εμπορεύονται κουφώματα αλουμινίου.

Επίσης έχουν καλύτερη θερμομόνωση με συντελεστή θερμοπερατότητας από 1.3 έως 0,6 W/m2K όταν τα αλουμινίου έχουν από 3,5 έως 1.9.
Όσο πιο χαμηλός είναι αυτός ο συντελεστής τόσο μικρότερες είναι οι απώλειες.

Το PVC σαν υλικό είναι πολύ πιο θερμομονωτικό και ηχομονωτικό σε σχέση με το αλουμίνιο ακόμη και όταν το αλουμίνιο είναι με θερμοδιακοπή.
Επομένως έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, οικονομία στην τσέπη μας και απολαμβάνουμε την θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού μας χωρίς απώλειες. Επιπλέον έχουν και καλύτερη ηχομόνωση.

Ένας ακόμη λόγος είναι η ασφάλεια. Χάρη στην ατσάλινη ενίσχυση που φέρουν στο εσωτερικό τους όλα τα πλαίσια, συνδυαστικά με τον περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος που έχει πιστοποίηση κατά της διάρρηξης, μας προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε ήσυχοι,

Τέλος η τιμή αγοράς όπου είναι περίπου 40% φτηνότερα από τα κουφώματα αλουμινίου.

Έτσι φαίνεται καθαρά πια είναι η καλύτερη επιλογή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Thalassinos1

  Ευχαριστούμε πάρα πολύ.
  Ελπίζουμε να ήμασταν κατατοπιστικοί
  Με εκτίμηση.
  [...]

 2. avatar LLL

  Ξεχνάνε όμως να μας πούνε ότι τα PVC είναι ''πετρέλαιο'', ενώ τα Αλουμινίου είναι ορυκτό, και επομένως, 1ον δεν ''επιβαρύνει'' τον πλανήτη, και 2ον είναι υγιεινό!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει