Καιρός: Έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, οι περιοχές με πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα

Ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος


ΕΛΛΑΔΑ
10:22
13/09/2019
Καιρός: Έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, οι περιοχές με πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα
1
loading

Σε ισχύ είναι έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με την έντασή τους να φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα Κυθήρων και στο Καρπάθιο Πέλαγος τα 9 μποφόρ, κάνει λόγο και το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι θυελλώδεις βοριάδες ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σημαντικό ύψος κύματος.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς, στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στο Χάρτη 2, παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Παρασκευή 13/09.

Οι περιοχές όπου παρουσιάζουν πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα, είναι η Αττική, η Κεντρική και Νότια Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, η Νότια Κρήτη, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και τοπικά περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar καιροφιλος

    20-25 του μηνος θα χουμε μια φθινοπωρινου τυπου ψυχρη εισβολη μαζι χαμηλα. θα χουμε βροχες παντου και στην αττικη και τα πρωτα χιονια στα 2000 μετρα στα νοτια ορεινα και στα 1500 μετρα και πανω στα κεντρικα και βορεια ορεινα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει