Λίγες ημέρες πριν τον αγιασμό, βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στο Νηπιαγωγείο της Λητής, στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το συμβάν γνωστοποίησε στη σελίδα του στο Facebook ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Λητής, οποίος σημειώνει ότι οι «γνωστοί άγνωστοι δεν είναι τόσο άγνωστοι». «Επειδή αυτή τη φορά το κακό παράγινε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει καταγγελία κατά παντός υπευθύνου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συλλόγου:

«Ακόμα μια φορά επιστρέφουμε από διακοπές και βρίσκουμε το Νηπιαγωγείο βανδαλισμένο. Σκισμένο θερμοκήπιο, graffiti, παντού σπασμένα μπουκάλια και γόπες από “διάφορα” τσιγάρα, σπασμένο το σπιτάκι, τα λάστιχα με χαλασμένους συνδέσμους και πεταμένα στην αυλή, τα κάγκελα της περίφραξης σπασμένα.

Το κόστος και ο κόπος των εργασιών αποκατάστασης, φυσικά, βαραίνει το Σύλλογο Γονέων. Αντί να αγοράσουμε παιχνίδια και εποπτικό υλικό ξοδεύουμε τα χρήματα του Συλλόγου για να μαζέψουμε τα αμάζευτα των καλόπαιδων.

Οι “γνωστοί άγνωστοι” (cliche) δεν μας είναι και τόσο άγνωστοι κι επειδή αυτή τη φορά το κακό παράγινε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει καταγγελία κατά παντός υπευθύνου. Κάποιος θα την πληρώσει αυτή τη φορά. Αηδίες του τύπου “έλα μωρέ, παιδιά είναι” ή “είναι από καλή οικογένεια” και “μην το κάνετε θέμα” δεν πρόκειται να εισακουστούν ξανά. Μαζέψτε τους για να μη τους μαζέψουμε».