«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για τον δήμο Αθηναίων, καθώς αρχίζει μια νέα εποχή για την Δημοτική Αστυνομία με την χρησιμοποίηση ποδηλάτων, του πιο φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης, σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δίνοντας, σήμερα, την εκκίνηση για τη λειτουργία των δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία, για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές και πεζοδρόμους του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία, καθώς η Δημοτική Αστυνομία πλέον θα περιπολεί χωρίς μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα σε πεζοδρόμους της πόλης και όπως υπογράμμισε «αποτελεί προάγγελο του συστήματος ενοικιαζόμενων ποδηλάτων για τους δημότες και τους επισκέπτες της Αθήνας».

Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της δεύτερης διαβούλευσης που αφορά στον διαγωνισμό για το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων και πρόσθεσε ότι «έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η Αθήνα θα αποκτήσει σε εβδομήντα σημεία της πόλης σταθμούς ενοικιαζόμενων ποδηλάτων για όλους τους πολίτες, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις».

Η ένταξη των ποδηλάτων στην υποδομή της Δημοτικής Αστυνομίας γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής του δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και την προστασία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τα ποδήλατα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας.

Η παρουσίαση των 15 ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην είσοδο της Ακρόπολης.