Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για αύριο Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, ενώ την Τρίτη στις 18:00 οι καθηγητές καλούνται να ψηφίσουν για να επικυρώσουν ή όχι την πρόταση της ΟΛΜΕ.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών τάσσονται κι άλλες ομάδες εργαζομένων στην Αρκαδία και ήδη το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ και επισημαίνει, «καταγγέλλουμε την επιστράτευση των καθηγητών και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και όλη την εργατική τάξη, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της ενάντια στον εκφοβισμό της επιστράτευσης, να αντισταθεί στον αυταρχισμό κυβέρνησης – ΕΕ και στο δόγμα «ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ» που προσπαθούν να επιβάλουν», προσθέτοντας ότι, «η μόρφωση των νέων, των παιδιών μας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων».

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις της Αρκαδίας καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση και υπογραμμίζει ότι, «η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης».