H μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό ήταν μια από τις πρώτες δεσμεύσεις, που είχε αναλάβει ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Εξελίξεις λοιπόν αναμένονται στο συγκεκριμένο θέμα μετά και το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο alpha στο κεντρικό του δελτίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, με πιθανότερους χώρους παλιά στρατόπεδα στον Ασπρόπυργο ή στο Σχιστό, θα κατασκευαστούν τελικά- οι νέες φυλακές που θα αντικαταστήσουν το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, το οποίο, θα κλείσει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το μέρος όπου θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού. Στο τραπέζι τον συζητήσεων έχει πέσει και ο Αυλώνας αλλά και η Μαλακάσα χωρίς ωστόσο να προκρίνονται οι δύο συγκεκριμένες τοποθεσίες. Και αυτό γιατί τα σημεία αυτά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση κάτι που θεωρείται παράμετρος κλειδί για την τελική επιλογή της τοποθεσίας.

Στις πρώτες του εξαγγελίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η κατεδάφιση των φυλακών, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Κορυδαλλού και μέσα στον αστικό ιστό αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο των κατοίκων του Κορυδαλλού, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.