Τι αναφέρουν Σύλλογοι εργαζομένων του ΥΠΠΟ για την τροποποίηση της σύνθεσης του ΚΑΣ και το Ελληνικό

«Προσπάθεια απαξίωσης θεσμών και προσώπων, εξυπηρετώντας μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες»


ΕΛΛΑΔΑ
21:10
19/08/2019
Τι αναφέρουν Σύλλογοι εργαζομένων του ΥΠΠΟ για την τροποποίηση της σύνθεσης του ΚΑΣ και το Ελληνικό
5
loading

«Την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η συγκρότηση των ανώτερων συλλογικών γνωμοδοτικών συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, «μετά την τροποποίηση στη σύνθεση του ΚΑΣ (ΦΕΚ 580/16-8-2019)».

«Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του Δ.Σ. την Παρασκευή 16-8-2019 εντόπισε την παρατυπία και ζήτησε την άμεση διόρθωσή της. Το ζήτημα ήταν θεσμικό και σοβαρό: η άμεση τροποποίηση της σύνθεσης του ΚΑΣ από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αποδεικνύει ότι η παραβίαση του άρθρου 50 του Ν. 3028/2002 ήταν κατάδηλη, γι' αυτό υπήρξε και η άμεση διόρθωση», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος.

Η ΠΟΕ ΥΠΠΟ για την ανασύσταση του ΚΑΣ και το θέμα του Ελληνικού

Στην ανασύσταση του ΚΑΣ και στο θέμα του Ελληνικού, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ) ΥΠΠΟ, η οποία, όπως λέει, «παρακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να εξελίσσεται στο Υπουργείο Πολιτισμού μια προσπάθεια απαξίωσης θεσμών και προσώπων, εξυπηρετώντας μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

«Τελευταίο δείγμα αυτής της προσπάθειας ήταν η ανασύσταση του ΚΑΣ. Με ανεξήγητη σπουδή και ταχύτητα οι δύο μειοψηφούσες παρατάξεις του Ενιαίου Συλλόγου οι οποίες λειτουργώντας αντιδημοκρατικά απέκλεισαν την πρώτη παράταξη από το προεδρείο, προσπαθούν να εμφανιστούν ως η μοναδική φωνή των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στην επί οκταετία Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών έργων, η οποία «ενώ νομότυπα σύμφωνα με το ΠΔ 123/1984 θα μπορούσε να συμμετέχει στο ΚΑΣ για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση της».

«Το θέμα όμως τελικά δεν ήταν το πρόσωπο της κ. Γατοπούλου», επισημαίνει η ΠΟΕ ΥΠΠΟ, τονίζοντας ότι «το έργο αυτών των ομάδων, οι οποίες αποτελούν μικρές μειοψηφίες στο σύνολο των εργαζομένων, και βρίσκονταν σε πλήρη συνεννόηση και ευθυγράμμιση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ήταν να βάζουν εμπόδιο στην επένδυση του Ελληνικού εκθέτοντας το ΚΑΣ με πισωγυρίσματα και απαξιώνοντάς το στα μάτια των πολιτών, χιλιάδες από τους οποίους περιμένουν να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από το αρμόδιο όργανο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ωεωωω!

  Δεν έγινα οι αλλαγες για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων αλλα για την εξυπηρέτηση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων....

 2. avatar spyrospeiratis

  [...] ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ [...] ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΔΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΛΕΠΕ. ΕΙΣΘΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΟΡΘΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Σ. ΑΦΟΥ ΕΙΣΘΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ [...]

 3. avatar υπετος

  γραμματια ειναι αυτα, αλλα εχουν γνωσιν οι φυλακες!

 4. avatar Digger

  Πλειοψηφία στο Πολιτισμού συριζα
  Λογικό να αντιδρουν
  Μεγάλη η πιτσα

 5. avatar Νέες κονόμες

  Είναι πολλά τα λεφτά του Λάτση! Η ΝΔ με τον Άδωνι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουν πλήρως το αφεντικό τους! Πλήρης τσιμεντοποίηση του Ελληνικού ώστε να βγουν υπερκέρδη... Ποιος υπολογίζει τις περιβαλλοντικές επιστώσεις από τους ουρανοξύστες ή το ΚΑΣ; Αρκεί να πέσουν οι μίζες!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει