Ένας ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Ντούζος


ΕΛΛΑΔΑ
13:26
30/04/2013
Ένας ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου
1
loading

Υπήρξε από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Θεωρήθηκε μάλιστα ζεν πρεμιέ στη δεκαετία του ΄60.

Πρωταγωνίστησε στις πιο γνωστές φιλμογραφίες της εποχής με τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Αξέχαστη θα μείνει η ερμηνεία του στην ταινία «Κορίτσια για φίλημα» όταν τραγουδούσε στη συμπρωταγωνίστριά του, Ζωή Λάσκαρη, το «Ήρθες Εσύ».

Ο γνωστός ηθοποιός διέγραψε τη δική του πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο τη χρυσή εποχή του. Πρωταγωνίστησε στις πιο γνωστές ταινίες της εποχής όπως για παράδειγμα στη «Βίλα των οργίων», στο «Φωνάζει ο κλέφτης», στο «Ραντεβού στον αέρα», στην «Κοροϊδάρα» και σε πολλές ακόμη.

Ο Ανδρέας Ντούζος απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα. Και τα δύο του παιδιά ακολούθησαν για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού όμως εγκατέλειψαν την υποκριτική έπειτα από χρόνια.

Ο ηθοποιός από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Άκρως Οικογενειακόν». Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία «Μια μέρα τη νύχτα» το 2001.

Η σύζυγός του Αναστασία, η οικογένειά του και οι παλιοί του φίλοι από τον κινηματογράφο είναι συντετριμμένοι.

Φιλμογραφία

- Μαγική πόλις (1954)... Αποστολόπουλος
- Μπαρμπα - Γιάννης, ο κανατάς (1957)... Στέφανος
- Έξω οι κλέφτες (1961)... Ανδρέας Αδάμαντας
- Αλίμονο στους νέους (1961)... Μανώλης
- Όταν λείπει η γάτα (1962)... Άγγελος Φλωράς
- Πληγωμένες καρδιές (1963)... Πάνος
- Ο άσωτος (1963)... Γιώργος Ντόμπρος
- Ο λουστράκος (1964)... Τάκης
- Κόσμος και κοσμάκης (1964)... Άγγελος
- Η βίλα των οργίων (1964) ... Αλέκος
- Έξω φτώχια και καλή καρδιά(1964)... Κώστας Λυρίδης
- Φωνάζει ο κλέφτης (1965)... Αντώνης Παπαδόπουλος
- Υπάρχει και φιλότιμο (1965)... Γιώργος
- Φουσκοθαλασσιές (1966)
- Κορίτσια για φίλημα (Φίνος Φίλμς) (1965)... Ανδρέας Ράμογλου
- Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)... Γιώργος
- Η ιστορία μιας ζωής (1965)... Λάκης Παπαδόπουλος
- Φουσκοθαλασσιές (1966)... Αυγουστής
- Ραντεβού στον αέρα (1966)... Δημήτρης Νικολάου
- Η κοροϊδάρα (1967)... Ανδρέας Ντούζος
- Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)... Αποστολόπουλος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Thodoris Chrysanthopoulos

    Θα μου επιτρέψετε μία διόρθωση... Ο Ανδρέας Ντούζος πράγματι υπήρξε επιχειρηματίας θεάτρου στην Αγίου Μελετίου , το οποίο αργότερα το πήρε η κυρία Δανδουλάκη, αλλά το όνομα του θεάτρου ήταν "ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ". Με τον Ανδρέα συνεργάστηκα εκείνα τα χρόνια σαν φωτιστής. Καλό ταξίδι Ανδρέα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει