Κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, μπρελόκ και πολλά άλλα αντικείμενα περιλαμβάνει το πασχαλινό μπαζάρ της UNICEF, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, από τις 9.00 έως τις 21.00, στο Μετρό Συντάγματος. Παράλληλα, στον χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για τα παιδιά στη Συρία και τη δράση της οργάνωσης για τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Στα εγκαίνια του μπαζάρ, σήμερα, παρέστησαν ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ηλίας Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» Δημήτρης Βεζυράκης, η ηθοποιός Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα Γιάννης Μπεχράκης, οι οποίοι έδωσαν δώρα UNICEF σε παιδιά από κέντρα προστασίας, που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Επίσης, τραγούδησαν μαθητές από τη χορωδία του σχολείου Muntinayon, οι οποίοι κατάγονται από τις Φιλιππίνες και μένουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη Συρία και την έκκληση την οποία απηύθυνε ο ΟΗΕ προς όλες τις κυβερνήσεις και τα κράτη να βοηθήσουν για την επίλυση του προβλήματος, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους».