Σχέδιο αλλά και εφαρμογή για κινητά για την… κλιματική αλλαγή

Σύσκεψη των φορέων για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ


ΕΛΛΑΔΑ
16:46
08/08/2019
Σχέδιο αλλά και εφαρμογή για κινητά για την... κλιματική αλλαγή
1
loading

«Την εκπόνηση Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής, μια πρωτοβουλία η οποία σε συνδυασμό με την εφαρμογή "CivilAttica", (για τα κινητά τηλέφωνα, στο Google Play Store ) άμεσης ενημέρωσης των πολιτών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ, περιλαμβάνεται στα μέτρα αντιμετώπισης τους».

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Συντονιστικής Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής και αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου - Καμπά.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη σύσκεψη που είχε με διευθυντικά - επιστημονικά στελέχη της ΕΜΥ την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσου Αναγνωστόπουλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η σύσκεψη αποφασίστηκε λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν από τα επαναλαμβανόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται με «αυξημένη συχνότητα» στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στον πλανήτη όπως επισήμαναν και τα στελέχη της ΕΜΥ κατά την παρουσίαση των υπολογιστικών μοντέλων με προγνωστικά εργαλεία εκτίμησης και εξέλιξης έντονων καιρικών φαινομένων με υψηλή χρονική και χωρική ακρίβεια, όπως παρακολούθηση νεφών, καταγραφή κεραυνών, μέτρηση έντασης βροχής, υψηλές θερμοκρασίες κ.ά.

Το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής εκπονείται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδιασμού που ενσωματώνει διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και πρωτόκολλα. Αναφερόμενη στην εφαρμογή "CivilAttica", η οποία αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, σημείωσε, ότι αφορά στην άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, είναι για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.ά.) και είναι αναρτημένη στο Google Play Store.

Από την ΕΜΥ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων: Κλίματος, Περιβάλλοντος και Μετεωρολογικών Παρατηρήσεων, Νικόλαος Καραταράκης, και Μεθόδων Πρόγνωσης, Έρευνας και Μετερεωλογικών Μοντέλων Παναγιώτης Σκριμιζέας καθώς και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Κλιματολογίας και Τηλεπισκόπησης, Άννα Μαμάρα και Χαράλαμπος Καρβέλης αντίστοιχα. Από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν: ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Ευστράτιος Δαβάκης, και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα Αθηνών, Αναστάσιος Χαχλάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar PanosGianaros

  Καθηγητής Φώσκολος: Μεγάλο παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή!
  ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΘΑΤΣΕΡ την δεκαετία του 1970, προκειμένου να εξοντώσει το πανίσχυρο συνδικάτο των ανθρακωρύχων. Με τα χρόνια, την προπαγάνδα για την Κλιματική Αλλαγή εκμεταλλεύτηκαν οι παμπόνηροι «δικαιωματάκηδες» των Περιβαλλοντικών ΜΚΟ και κερδίζουν εκατομμύρια πουλώντας «αέρα κοπανιστό»!
  Παραμύθι είναι επίσης ότι τα αυτοκίνητα μολύνουν την ατμόσφαιρα, πράγμα που έχουν εκμεταλλευτεί οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θησαυρίζουν, παίρνοντας γενναίες επιδοτήσεις από τα Κράτη!
  Εξίσου παραμύθι είναι και το υποτιθέμενο «λιώσιμο των πάγων» στους πόλους, που υποτίθεται ότι θα ανεβάσουν την στάθμη των ωκεανών, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τον χάρτη όλα τα νησιά του Αιγαίου!
  Επί 25.000 χρόνια, τόνισε ο διαπρεπής καθηγητής Αντώνης Φώσκολος, η θερμοκρασία της Γής ήταν + 2 βαθμούς μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα και οι πάγοι δεν έλιωσαν. Τέλος, άφησε μπηχτές για γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες που δεν θέλουν να εξορυχθεί το αποδεδειγμένα τεράστιο κοίτασμα Φυσικού Αερίου της Κρήτης, προκειμένου να θησαυρίζουν από την μεταπώληση του Ρώσικου Φυσικού Αερίου που η Ελλάδα το αγοράζει σήμερα σε διπλάσια τιμή από ό,τι θα στοιχίζει το Φυσικό Αέριο της Κρήτης!
  Εξίσου χοντρό ψέμμα είναι ότι τάχα ο λιγνίτης που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ μολύνει την Ατμόσφαιρα. Αυτό, πάντα κατά τον καθηγητή Φώσκολο, λέγεται για να χοντροκονομήσουν οι έμποροι των Ανεμογεννητριών και οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει