Με εντολή της πρυτανείας «έπεσε» το Indymedia

Εξηγήσεις του ΕΜΠ για τους λόγους που οδήγησαν στην ενέργεια αυτή


ΕΛΛΑΔΑ
20:27
23/04/2013
Με εντολή της πρυτανείας «έπεσε» το Indymedia
5
loading

Από τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, δόθηκε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να διακοπεί, λόγω διοικητικών και ποινικών διαδικασιών σε βάρος του ΕΜΠ, η παροχή της ισχύος στη συχνότητα 100,1 ΜΗΖ και της πρόσβασης στο δίκτυο, που φέρεται να κάνουν χρήση οι χρήστες της Athens Indymedia.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του πρύτανη που ήδη αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΕΜΠ και εξηγεί λεπτομερώς πώς έχει η κατάσταση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχει προκαλέσει κατά καιρούς πολλά σχόλια.

Ο πρύτανης στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στη διαδρομή και τα γεγονότα που έγιναν εδώ και χρόνια σχετικά με τον προαναφερόμενο ραδιοφωνικό σταθμό και την ιστοσελίδα indymedia και δίδει διευκρινίσεις για την απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «από τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, μέσω της αποστολής κλήσεων από τις εισαγγελικές αρχές προς τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, λόγω της λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκκρεμούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε δικογραφίες, οι οποίες αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων, όπως της παράνομης λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών, της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματιών.

Και για τις πέντε υποθέσεις έχουν ήδη διενεργηθεί προκαταρκτικές εξετάσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αναμένεται, βεβαίως, η δημιουργία και έκτης δικογραφίας επί τη βάσει της πρόσφατης εξώδικης δήλωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθώς έχει γνωστοποιηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όσον αφορά τη λειτουργία της ιστοσελίδας Athens Indymedia σε χώρο του ΕΜΠ, ο πρύτανης αναφέρεται στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης τονίζοντας ότι έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον πέντε δικογραφίες, οι οποίες ερευνώνται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την εισαγγελία Εφετών Αθηνών και αφορούν αδικήματα όπως εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, έκρηξης που μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συκοφαντικής δυσφήμησης, εμπρησμού κατ’ εξακολούθηση.

Και για τις πέντε υποθέσεις έχουν διενεργηθεί προκαταρκτικές και ανακριτικές πράξεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο πρύτανης, ακολούθως, αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου του Ιδρύματος καθώς και στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την οποία «η αφαίρεση εκ μέρους του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ, κατόπιν σχετικής εντολής της Διοίκησης, από συγκεκριμένους χώρους της Σχολής Χημικών Μηχανικών της δυνατότητας πρόσβασης στο Δίκτυο, συνιστά πράξη ενάσκησης αρμοδιότητας του οικείου ως άνω οργάνου και όχι διάπραξη παράνομης πράξης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Πώς θα ξέρουν τώρα που να πετάξουν μολότοφ οι κουκουλοφόροι του Σύριζα?Κανείς δεν τα σκέφτεται αυτά τα παιδιά?Ανάλγητοι Πανεπιστημιακοί!

  1. avatar chris_athens

   Δώσε αποδείξεις για τις [...] που λες...

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Οι αποδείξεις είναι αυτή.Το Σύριζα έπαιρνε 19 % στις δημοσκοπήσεις και μετά το κάψιμο της Αθήνας το 2008 πήρε 5 % στις εκλογές.Αυτό σημαίνει ότι το 95 % των Ελλήνων ξέρει ποιό κόμμα είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους.

    1. avatar killerbee

     Βασικα πηραν Εʹ στις δημοσκοπησεις γτ πλακωθηκαν Αλαβανος με Τσιπρα τοτε και φανηκε λιγο κατινια..

 2. avatar Papalangi

  Πολύ σωστά, επίσης να πιάσουν και να πάρουν πίσω τις τόσες μίζες και προμήθειες και βυζματικούς διορισμούς στα διάφορα Πολυτεχνεία Πανεπιστήμια ΤΕΙ κλπ. Αφού θέλουνε τάξη, να εφαρμοστεί παντού!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει