Αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές για αδικαιολόγητες και παράνομες καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν τους ίδιους και τους υποψηφίους οδηγούς.

Για μεγάλες καθυστερήσεις, που δεν συμβαδίζουν με το νόμο, στον προγραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων, κατηγορούν τους υπαλλήλους εξεταστές, οι εκπαιδευτές οδήγησης. ‘Όπως σημειώνουν, η κατάσταση είναι χαοτική δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη δουλειά τους αλλά και στους ίδιους τους υποψήφιους οδηγούς που δεν παίρνουν εγκαίρως το δίπλωμά τους

Η ανακοίνωση των εξεταστών οδήγησης:
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το τμήμα αδειών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου, όσον αφορά τον προγραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων (δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς) είναι η πλέον απελπιστική τόσο για τους υποψήφιους οδηγούς όσο και για τους εκπαιδευτές οδήγησης.

Με ιδιαίτερη αυθαιρεσία παραβιάζοντας κατάφορα την Υ.Α.552-88, Άρθρο 7 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών παράγραφος 3 ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία που προσκομίζεται το Δ.Ε.Ε.

Ο προγραμματισμός των πρακτικών εξετάσεων αγγίζει τα όρια του μήνα και σε απόλυτες ημερομηνίες στις 16/05/2013.
Να παρατηρήσουμε εδώ ότι ο προγραμματισμός σταμάτησε την Παρασκευή 19/04/2013 και θα ξεκινήσει πάλι στις 25 /04/2013 ημέρα Πέμπτη.

Η καθυστέρηση αυτή έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών που καθυστερούν να πάρουν το δίπλωμα τους, με συνέπεια πολλοί να οδηγούν παράνομα, άλλοι να μην μπορούν να εργαστούν γιατί χρειάζονται το δίπλωμα οδήγησης και οι εκπαιδευτές οδήγησης να μην μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους άρα να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι εντελώς παρανοϊκό τα οικονομικά των εκπαιδευτών οδήγησης να καθορίζονται όχι από την πελατεία και την παροχή των υπηρεσιών τους αλλά από τις διαθέσεις των υπαλλήλων εξεταστών.

Η κείμενη νομοθεσία ορίζει ρητά και ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις των εξεταστών, πόσες φορές πρέπει να πάνε εξετάσεις καθώς και την αμοιβή τους. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι παράνομη και προκλητική.

Με δεδομένη την θέληση σας για εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του κοινού αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εμμονή σας σ’ αυτήν κατάσταση που κάποιοι επιβάλουν με το “έτσι θέλω” εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος το οποίο καλείστε να υπηρετήσετε.

Αξιότιμοι κύριοι, η αναφερόμενη κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους υποψήφιους οδηγούς και τους εκπαιδευτές οδήγησης και πρωτίστως ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και σας καλούμε να εφαρμόσετε πιστά την κείμενη νομοθεσία ως άμεση υποχρέωσή σας, απαλλάσσοντας από την ταλαιπωρία τόσους ανθρώπους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου με κάθε νόμιμο μέσον.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Στρατηγάκης»

Πηγή: cretalive.gr