Η πρόσβαση στη θάλασσα της Κουρούτας είναι πλέον εφικτή και για τα ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του sea track στην παραλία της περιοχής


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
01/08/2019
Η πρόσβαση στη θάλασσα της Κουρούτας είναι πλέον εφικτή και για τα ΑΜΕΑ
loading

Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η λειτουργία του ειδικού συστήματος πρόσβασης ΑΜΕΑ, τύπου Sea Track, στην παραλία της Κουρούτας, παρουσία της διοίκησης και μελών του Σωματείου Παραπληγικών του νομού Ηλείας και της δημοτικής Αρχής Ήλιδας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των ΑΜΕΑ της περιοχής και γενικότερα του νομού και ο δήμος Ήλιδας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην χρηματοδοτούμενη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», η οποία αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ανάπηρων συμπολιτών μας στις παραλίες της χώρας, με δημιουργία ελαφρών υποδομών.

Εκτός του ειδικού συστήματος, στον χώρο υπάρχουν ειδικός διάδρομος, αποδυτήρια και W.C. Επίσης, έχουν οριστεί και θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.

Τα μέλη του Σωματείου έκαναν μια επίδειξη για τη χρήση του ειδικού συστήματος, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Τσεριώνης, ευχήθηκαν στα μέλη του σωματείου να χαρούν αυτή τη δυνατότητα.

«Ήταν μια υπόσχεση που είχαμε δώσει εδώ και χρόνια, ώστε να μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα όπως όλος ο κόσμος. Άνοιξε ένα πρόγραμμα προσβασιμότητας και σήμερα υλοποιούμε αυτή την υπόσχεση. Ο δήμος Ήλιδας και Αλίμου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο προσβάσημοι για ΑΜΕΑ. Προχωράμε με τις υποδείξεις των ΑΜΕΑ για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών, Παντελής Παπαναγιώτου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ήλιδας και όσους συνέβαλλαν ώστε να εγκριθεί αυτή η δράση και να φτάσει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης: «ο δήμος Ήλιδας είναι ο πρώτος δήμος στην Ηλεία που τοποθετεί ως δήμος sea track, γιατί αυτό στο Κατάκολο είναι από την Περιφέρεια. Έχουμε sea track στην Κουρούτα που βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία». Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που παρέκαμψαν τα τεχνικά προβλήματα και έγινε πράξη αυτό που ζητούσαμε», είπε ο κ. Παπαναγιώτου.

Ο κ. Παπαναγιώτου έκανε έκκληση στους λουόμενους να προστατεύουν το ειδικό αυτό σύστημα και να μην κάνουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν και δράσεις για την προσβασιμότητα και στην πόλη από τον πεζόδρομο  έως το αθλητικό κέντρο.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η τοποθέτηση του ειδικού συστήματος και στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Δουνεϊκων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει