Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 στο Δημόσιο

Κλείνουν ως το τέλος Μαΐου οι δέκα πρώτοι φορείς


ΕΛΛΑΔΑ
8:22
18/04/2013
Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 στο Δημόσιο
5
loading

Με διαδικασίες-εξπρές θα αξιολογηθούν οι 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Α. Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο δέκα φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η αρχή των απολύσεων θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο καθώς ως τα τέλη του χρόνου θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί 4.000 άτομα.

Οι πρώτοι υπάλληλοι θα προκύψουν από τους 10 οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο ως τα τέλη του Μαΐου, ενώ στο πρώτο κύμα απολύσεων θα ενταχθούν και πολλοί από τους επίορκους.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση στο πρώτο στάδιο θα μπουν στο μικροσκόπιο οι φάκελοι των εργαζόμενων ώστε να αποτιμηθούν τα προσόντα τους, αλλά και να γίνει έλεγχος της γνησιότητας των εγγράφων και των πτυχίων τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Βασίλης

  Με τον ιδιωτικό τομέα να \"θρηνεί\" , πάνω από ενα εκατ. ανέργους.... στο Ελληνικό ΔΗμόσιο, άρχισαν να μιλάνε για 50 .000 απολύσεις .... κατάντια!

 2. avatar giannis

  Παλι τα κανόνισε η ΑΔΕΔΥ να μην αγγίξουν τους μόνιμους? Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι κυρίως αορίστου χρόνου υπάλληλοι. Οι περισσότεροι μόνιμοι του στενού Δημόσιου τομέα έχουν προσληφθεί με κομματικά ραβασάκια πριν ιδρυθεί καν το ΑΣΕΠ.

  1. avatar ager

   Και το ΑΣΕΠ μούφα είναι φίλε μου. Κρίμα για όσους δεν ξέρουν πως ακριβώς γίνετε το κόλπο με το ΑΣΕΠ... Ας ρωτήσουν το βολευτή τους να τους πει. Η λέξη κλειδί στις απολύσεις είναι το \"πλαστά δικαιολογητικά\" (τα οποία ΔΕΝ τα ελέγχει το ΑΣΕΠ) Ετσι γίνετε το κόλπο. Αν τα σκαλίσουνε θα γίνει της πόπης. Γι αυτό λένε για 150.000 απολύσεις. Ξέρουν που πατάνε αυτοί. Μην θεωρείς την Τρόικα και τους πολιτικούς, βλάκες!

   1. avatar giannis

    Συμφωνώ ότι υπάρχει πράσινο και μπΛε ΑΣΕΠ. Μακάρι να μείνουν στο Δημόσιο οι τίμιοι υπάλληλοι και όχι τα τεμπέλικα βύσματα.

    1. avatar Ethan

     ...Μακάρι χίλιες φορές αγαπητέ..Γιατι ετσι θα υπάρξει κ κάποια αξιοκρατία.Και δε θα παρακαλάνε μερικοί να δουλέψουν-σε θέσεις που τώρα,οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι κ τα \"[..]\"της αυλής κάθονται κ ξύνονται.ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ.Αρκετά με τις πελατειακές σχέσεις!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει