Με πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου τύπου, θα ενισχυθεί τη νέα αντιπυρική περίοδο η περιφερειακή ενότητα Χανίων, έκανε γνωστό ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, το οποίο είχε διατυπώσει σε επιστολή που είχε στείλει στις 26 Φεβρουαρίου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε το μεσημέρι η περιφερειακή ενότητα Χανίων, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Χανίων κατά την αντιπυρική περίοδο ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου μεσαίου τύπου -και όχι βαρέως τύπου, όπως ζητούσε η αντιπεριφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας γενικότερα, σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού, υπάρχει πάντα ετοιμότητα για την ενίσχυση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με εναέρια και χερσαία μέσα από την υπόλοιπη χώρα, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.