Μέσα στο χώρο του στρατοπέδου Καρατάσιου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο δήμο Παύλου Μελά, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα προκειμένου ο δήμος να καταστήσει σαφές ότι του ανήκει η έκταση των 120 στρεμμάτων από το σύνολο των 560 του στρατοπέδου, καθώς υπάρχει σχετική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από το 2006 και έχουν διατεθεί κονδύλια για τη διαμόρφωση του χώρου, όπου σήμερα αναπτύσσονται ακόμη και περιαστικές καλλιέργειες.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια διένεξη μεταξύ του στρατού και του υπουργείου οικονομικών όμως αυτό λίγο ενδιαφέρει το δήμο μας που θεωρεί ότι η έκταση που του παραχωρήθηκε του ανήκει» σημειώνει ο δήμαρχος. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι χθες, όπως και κάθε μέρα, πέρασαν από την περιοχή εκπρόσωποι του στρατού που όμως ειδοποίησαν την αστυνομία μόλις είδαν τους καλλιεργητές. «Η αστυνομία ήρθε αλλά δεν οξύνθηκαν τα πνεύματα» σημειώνει και προσθέτει ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει θέμα».

Με αφορμή το περιστατικό οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν ότι «τακτικές εκφοβισμού και απειλών δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά καθεστώτα» και δηλώνουν πως υποστηρίζουν την απόδοση του πρώην στρατοπέδου στο δήμο και τους πολίτες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.