«Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης»

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ: Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Π. Καρατζάς


ΕΛΛΑΔΑ
18:41
15/03/2013
«Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης»
206
loading

«Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας», αναφέρει σε επιστολή της προς τους μαθητές η γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, για την 25η Μαρτίου.

Απευθυνόμενοι στο μαθητή, τονίζουν ότι «σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο», ενώ .ερωτούν «Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;»

Ολόκληρη την επιστολή της γραμματείας εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές

για την 25η Μαρτίου

Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: ό,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι’ αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.

Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;

Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.

Όμως η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»!

Ένας από τους κοτζαμπάσηδες, δηλαδή τους έλληνες άρχοντες της εποχής, είπε «κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να’ χει δικαιώματα»!

Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.

Τι σημαίνει αυτό;

Η επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδέονταν με την απελευθέρωση. Όλοι οι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της επανάστασης. Μάλιστα υπήρχαν Έλληνες που ήταν μέρος του Οθωμανικού Συστήματος εξουσίας.

Στην επανάσταση του 1821 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι Χριστιανοί και Ελληνες το γένος. Πήραν μέρος, κατ' αρχήν, οι λεγόμενοι Φιλέλληνες, από το χώρο της Δυτικής Ευρώπης.

Εκτός από τους Φιλέλληνες, ωστόσο, πήραν μέρος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και Βλάχοι, Μολδαβοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τσιγγάνοι, Ούγγροι, Πολωνοί και άλλοι.

· Ξέρεις άραγε ότι στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και ότι μιλούσε Αρβανίτικα;

· Ξέρεις ότι οι επαναστάτες του 1821 δεν χωρίζανε το λαό σε Έλληνα και ξένο; Ο Ρήγας Φεραίος καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, ξεσηκωμός των Χριστιανών κατά των Μωαμεθανών.

Ήρθαν στιγμές που Έλληνες και Τούρκοι πολέμησαν μαζί, εναντίον των Βενετών, των Ισπανών και του Πάπα (και αντίστροφα), προτιμώντας οι Ελληνες ραγιάδες την τουρκική από τη δυτικοευρωπαϊκή φεουδαρχία, αφού η τελευταία υπήρξε κατά πολύ σκληρότερη της τουρκικής.

Αλλά και οι Φιλέλληνες της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821, είχαν ταξικά κίνητρα: να κυριαρχήσουν τα ιδανικά και οι σκοποί της μεγάλης (αστικής) Γαλλικής Επανάστασης, ανεξάρτητα από το ότι υπήρχε και ο θαυμασμός τους για την αρχαία παιδεία. Και όπως γνωρίζουμε, η εκκλησία στη Γαλλία δεν πέρασε και πολύ καλές ημέρες κατά τη Γαλλική Επανάσταση...

Όλα αυτά λοιπόν δεν θα στα πουν τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.

Σου λέμε λοιπόν:

Στην επανάσταση του 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί γιατί είχε κοινωνικό χαρακτήρα.

Κάθε κοινωνική επανάσταση δίνει απάντηση στο ερώτημα: ποια τάξη θα είναι στην ξουσία.

Η επανάσταση είναι το όχημα για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά.

Σκέψου λοιπόν ότι σε όλη την Ευρώπη εκείνη την περίοδο ξεσπούσαν αστικές επαναστάσεις, δηλαδή επαναστάσεις που έβαζαν στόχο να φύγουν οι φεουδάρχες (κάτοχοι γης) από την εξουσία και να πάρουν την πολιτική εξουσία οι αστοί (κάτοχοι κεφαλαίου που εκμεταλλεύονται την ελεύθερη εργατική δύναμη).

Βγάλε τα συμπεράσματα σου για το σήμερα!

Σήμερα πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, δηλαδή αυτοί που μπορούν και θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω, είναι η εργατική τάξη. Η αστική τάξη είναι πια αντιδραστική. Το ξέρεις, το ζεις! Γι’ αυτό κάνει τέτοια επίθεση στη ζωή σου, γι’ αυτό στέλνει τα ΜΑΤ όταν αγωνίζεσαι, σε θέλει σύγχρονο σκλάβο με μισθό ψίχουλα, με ζωή χωρίς δικαιώματα, σε βομβαρδίζει με ναρκωτικά.

Η επανάσταση του 21, όπως κάθε επανάσταση, ασκεί βία και δεν σέβεται κανέναν θεσμό, καμιά νομιμότητα που εκμεταλλεύεται τους λαούς.

Στη σημαία της δεν γράφει τίποτα για το νόμιμο αλλά για το δίκαιο.

· Και σήμερα επίκαιρο σύνθημα είναι: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»!

· Οι επαναστάτες του 21 λέγανε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν διαπραγματεύονταν με τους εχθρούς τους. Σήμερα, προσκυνημένοι είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς.

· Ο στρατός της αντίδρασης (Ιερή συμμαχία τότε, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ σήμερα) δεν είναι ανίκητος.

· Οι κοινωνίες χωρίζονται σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Στο λαό και τους από πάνω. Η αντίθεσή τους δεν λύνεται με διάλογο αλλά με πάλη.

Ο λαός που πιστεύει στη δύναμή του νικά- ο λαός που παραδίνεται χάνει!

Κράτα το καλά: είτε στον αγώνα είτε στην υποταγή, ποτέ όλοι οι Έλληνες δεν ήταν μαζί!

Το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας. Το 1940 κάποιοι έλεγαν, οι "Γερμανοί είναι φίλοι μας" και συνεργάστηκαν με τους φασίστες. Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Το 1821 κάποιοι καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει στον τουρκικό ζυγό. Το 1940 κάποιοι έλεγαν ότι είναι τρέλα η αντίσταση. Σήμερα κάποιοι σε καλούν σε εθνική ομοψυχία για να βγούμε από την κρίση και εννοούν να θυσιάσεις τη ζωή και τα όνειρά σου για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, του συστήματος τους! Κάποιοι άλλοι, μιλάνε για "κατοχή" από ξένα κράτη, για να κρύψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες που πλουτίζουν από τον ιδρώτα των γονιών σου.

Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική σου σειρά.

Η πάλη για τις ανάγκες σου θα είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Έτσι ήταν πάντα!

Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου, διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.

Αντάρτης-κλέφτης-παλικάρι

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

206
σχόλια
 1. avatar ROBOCOP

  Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης.....Στο λιμάνι της Σμύρνης έγινε ενας "συνωστισμός".....Το 1821 δεν πολέμησαν οι Έλληνες, αλλά οι Αλβανοί για να σώσουν τους Έλληνες.......κλπ κλπ κλπ κλπ αριστερίστικα. Τώρα πως έγινε και έχει φουντώσει τόσο πολύ η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ αριστερά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , το ψάχνει ακόμη η επιστήμη.

 2. avatar N1k0ssT

  Πως είναι δυνατόν οι τελευταίοι δεινόσαυροι τους μεγαλύτερου φασιστικού συστήματος στον πλανήτη που λέγεται κουμουνισμός να κάνουν και τους δάσκαλους δεν το καταλαβαίνω. Πως οι ομιλούντες σκελετοί τού Σταλινικού μουσείου νομίζουν ότι έχει αξία η κατήχησή τους; Ακόμη και αν πούν ότι ο ήλιος θα βγεί από την ανατολή αύριο, δεν τους δίνω την παραμικρή σημασία ή αξία.

  1. avatar immer da

   διάβασε πρωτα τι εχουν να πουν καιο μετα μιλας μικρο μου χιτλερακι

   1. avatar nikos xasapis

    Imerda αλεπού που .. Ξέρεις τώρα,που Kai που
    Δεν εινε όλοι οι πατριώτες φασίστες απλώς είμαστε αντικουμμουνιστές

    1. avatar immer da

     Ασφαλως θα ηταν σχημα οξυμωρο ενα κατ επιλογη αμερικανακι να μην ηταν αντικομμουνιστης. Αντε κοψε καμια μπριζολα στη νταϊνα τωρα.

 3. avatar promitheas

  δηλ οι επαναστάτες αποφάσισαν 13 χρονια μετά να εορτάζουν την επανάσταση στις 25ʹ Μαρτίου .Δικαιωμά τους !
  και το σεβόμαστε .Σε λίγο θα ακούσουμε ότι την επανάσταση υποκίνησαν οι οθωμανοί εργαζόνενοι πολιτικοί αντίπαλοι του σουλτάνου

 4. avatar numa numa

  Alexander Parvus

 5. avatar Γιάννης

  Στρατηγός Μακρυγιάννης:Και βρίζουν οι πουλημένοι τους παπάδες μας,όπου τους ζυγίζουν άνανδρους και απόλεμους.
  Εμείς τους παπάδες μας τους είχαμε δίπλα μας σε κάθε μετερίζι,όχι μόνο να βλογάνε τα όπλα μας τα ιερά ,αλλά και αυτοί με ντουφέκια και γιαταγάνια πολεμούσαν ωσάν λιοντάρια.
  Ντροπή Έλληνες.

 6. avatar Decipher

  Η επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τα τότε μέλη του ΠΑΜΕ! Ξεσηκώθηκαν ενάντια των τσιφλικάδων για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα τσιφλίκια τους,για την μη τήρηση του 8ωρου και δίοτι δεν πλήρωναν τις υπερωρίες...Έτσι η επανάσταση επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο ελληνικό λαό....

 7. avatar Douskas John

  Οι παπάδες πάντα ήταν εναντίον της επανάστασης γιατί αλιώς θα χάναν τα προνόμια που είχαν.Το λάθος που κάναν οι τούρκοι ήταν ότι σκότωσαν τον πατριάρχη γιατί δεν κατάφερε να πείσει τους έλληνες να κάνουν πίσω.Ο ρόλος του πατριάρχη ήταν να κρατάει ήρεμους τους έλληνες και τους λέει τα παραμύθια ότι η επανάσταση θα έρθει από μέσα(θεία φώτιση μάλλον)Επίσης οι τούρκοι κάναν και ένα μεγάλο λάθος ,σκότωσαν πολλούς έλληνες της πόλης και αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους έλληνες.Πάντως αν περιμέναμε από τους παπάδες ακόμα σκλαβωμένοι στους τούρκους θα είμασταν

 8. avatar Darth Gonzo

  Δεν μας λέτε και κάτι καινούριο

 9. avatar martha

  συνάδελφοι, βγάλτε το κόμμα απ΄τα σχολεία !! Έλεος, υποτίθεται διδάσκουμε τους μαθητές μας να ανοίξουν το μυαλό τους όχι να κλειδαμπαρώσουν και αυτό που έχουν!!
  Και πραγματικά αναρωτιέμαι : γιατί τόσο μένος ενάντια σε ό,τι ελληνικό; Είναι κακό να είσαι έλληνας; ειναι κακό να αγαπάς την πατρίδα και να είσαι υπερήφανος για την καταγωγή σου; Μόνο ο Λένιν και ο Στάλιν αξίιζουν σεβασμού; Έλεος ρε παιδιά!!

 10. avatar adonis manolidis

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ. ΤΟ ΥΦΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΡΙΣΗ). ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ? (ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ?)

 11. avatar ekata1965

  Πράγματι το λάβαρο της επανάστασης δεν υψώθηκε στην Αγία Λαύρα,ο Πατριάρχης αφόρισε την επανάσταση κλπ.Αυτό δεν καθιστά το 21 ταξικό αγώνα.Λυπάμαι σύντροφοι αλλά όταν προσπαθείς να χωρέσεις τα γεγονότα στην ιδεολογία σου και όχι το ανάποδο,τότε είσαι μαθητής του Χέγκελ και όχι του Μαρξ

 12. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Λυσσάξτε φασιστάκια! Όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι ανθέλληνας, κομμουνιστής, ομοφυλόφιλος, γραφίστας ή καλλιτέχνης βαριετέ. Όχι, απλώς εσείς είστε παρωπιδικοί φασίστες.

 13. avatar MANIATEAS

  ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΤΕ,ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΕΕΕΕΕ???ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ -ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ (...........) ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ (.............)??[Μιας και τα συνορα μας και η ΑΟΖ δεν ειναι Ελληνικα αλλα ευρωπαικα]-ΤΟ 1821 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝΕ -ΚΑΙ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΕΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ Π.ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΜΕΤΑ ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ-ΚΑΙ ΤΟ 1941 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΣΙΑΣ ΤΙΣ ΝΔ-ΑΝΤΕ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΗΤΕ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΟΛΟΙ-ΥΠΥΡΞΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ (................) ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

 14. avatar arcadia

  τι φασιστοφωλια θεε μου!!

  1. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

   Αχ καλέ τι λες τώρα κουκλίτσα μου ? Σοβαρά μιλάς ? Άχου καλεεεεεε...

   1. avatar arcadia

    ηλιοδρομητη σε κοβω για ακραιο μπακουρο!!ολη τη μερα στο δωματιο να πληκτρολογεις,φραπεδακι,
    γυμναστηριο,καμια συγκεντρωσουλα στην τοπικη χ.α. κ φαι απ τη μαμα!!αντε να διαβαζεις κ καναν αρχαιο
    μαζι με τα απομνημονευματα του χιτλερ.

    1. avatar nikos xasapis

     Ρε αρκαδοβλαχε που εισουν τόσο καιρό .?

    2. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

     Μα τι λες τώρα που θα διαβάσω οποιαδήποτε άλλη ανοησία εκτός από τα απομνημονεύματα του μεγάλου Αδόλφου..! Άλλωστε "ο Αγων μου" (mein kampf) είναι το μοναδικό στολίδι της βιβλιοθήκης μου.
     Εσύ όμως να αλλάξεις το ψευδώνυμό σου αφού δεν είσαι Αρκάς...!!!

  2. avatar Social Distortion

   Το ΠΑΜΕ? Θα συμφωνήσω απόλυτα.

   1. avatar arcadia

    εσυ δεν μου απαντησες πως κ ακους μια κοκκινη μπαντα.εχεις μπερδευτει λιγο.μηπως ακους κ dead
    kennedys ?

    1. avatar Social Distortion

     arcadia, σου απάντησα. Ψάξε εκεί που με ρώτησες καί θα βρείς την απάντηση. Αλλά να σε ρωτήσω. Η μπάντα σου υπαγορεύει τι να κάνεις? Το ρημάδι αυτό που βρίσκεται μέσα στο κρανίο σου, δεν έχει δική του άποψη?

     1. avatar arcadia

      οτι να ναι.γεια.

 15. avatar jollyroger52

  Μακαρι να βγω ψευτης. Αυτοι με τΙς θεωρειες τους ,που μονο σκοπο εχουν την ανατραχη,θα μας βαλουν σε περιπετειες

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Τζόλι ρότζερ... οι κουμουνιστές ήταν πάντα επικίνδυνοι... για τους φασίστες. Δεν είμαι κουμουνιστής, δεν υπερασπίζομαι το Στάλιν (που ούτε κι αυτός ήταν κουμουνιστής, άλλωστε), αλλά η παρωπίδα εδώ μέσα πάει σύννεφο.

  2. avatar angie

   Θα μας βάλουν σε περιπέτειες και θα μας χαλάσουν την καλοπέραση. Σωστά.

 16. avatar stavros88

  Τον Μιαουλη τον αναφερουν ως αρβανιτη οτι ηταν ομως και πλουσιος εφοπλιστης οπως και ολοι οι Υδραιοι γιατι το πνιγουν?Μηπως γιατι θα κατεριπτε την ανιστοριτη θεωρια των κομμουνιστων περι κοινωνικης επαναστασης?

  1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Σταυρούλη, δεν ήταν αμιγώς ταξική επανάσταση. Αλλά είχε και ταξικά χαρακτηριστικά Αν οι Έλληνες/χριστιανοί περνάγανε ζάχαρη και είχαν τα ίδια δικαιώματα δε θα επαναστατούσαν. Απλό ε; Αλλά πού να φτάσει το φρασιστόμυαλό σας μέχρι εκεί;

   1. avatar stavros88

    '' αν δεν υπηρχανε οι κνιτες και η ηρωινη αν η γιαγια μου δηλαδη ειχε ρουλεμαν θα ητανε πατινι''

 17. avatar Social Distortion

  Η Ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιησούς (ο οποίος ήταν καί ο πρώτος επαναστάτης, άρα κομμουνιστής) ήταν ο γιός του Μάρξ (ως γνωστών είναι ο θεός των κομμουνιστών καί συγγραφέας της βίβλου του κομμουνισμού). Μην σας παραξενεύει η χρονική διαφορά, ο Μάρξ όταν ''ολοκλήρωνε'' το σπέρμα του είχε την ιδιότητα να ταξιδεύει στον χρόνο. Επίσης, το σπέρμα πέτυχε καί την μάνα του Καρατζά καί του Κολοκοτρώνη. Έτσι ξεκίνησε η ταξική πάλη κατά του κεφαλαίου μπλα μπλα μπλα. Οι Αρβανίτες- Αλβανοί είναι αδέρφια γιατί ...εξαπανεκαθεν... ήταν αυτοί που μας προμήθευαν Καλάσνικωφ στον αγώνα κατά τις κεφαλαιοκρατίας. Επίσης τους αγαπάμε επειδή θα προσφέρουν τα Καλάσνικωφ για τον αγώνα που ετοιμάζει το ΠΑΜΕ με τα δεκάχρονά μας. Όταν αναλάβει η Αλέκα θα χτίσει τα περίφημα μπλοκ των 200 σπιτιών των 50 τετραγωνικήν μέτρων για ναέχουμε όλοι σπίτι καί να είναι χαρούμενος ο φίλος μου ο κουμουνιστής. Για φαγητό, μην φοβάστε, ο φίλος μου θα με έχει στα χωράφια να παράγω δημοκρατικά μπιζέλια να τρώτε όλοι. Εκτός καί έχει μεγαλύτερη δύναμη στο κόμμα ο Θοδωρής καί περάσει η άποψή του να με στείλει στα γκούλαγκ. Οπότε συγνώμη αλλά μπιζελόσουπα από εμένα γιόκ. Μάλλον θα σας ταίζει ο Gabriel.

  1. avatar Gabriel

   @Social Distortion
   Είσαι αδιόρθωτος... Βρε συ αφού τα έχουμε ξαναπεί... Εσύ την μπιζελόσουπα και εγώ το ρυζάκι... Μην τα μπερδεύεις...
   Άλλωστε μιλάμε για τα δύο πιο αγαπημένα φαγητά μιας δύστυχης και "ρεαλιστικής" ψυχής που γράφει εδώ μέσα προσπαθώντας κάθε μέρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

 18. avatar anna fotiou

  Πόσο μισούν το ΕΘΝΟΣ μας αυτοί οι άνθρωποι???Αναρωτιέμαι και στις άλλες χώρες οι αντίστοιχοι δικοί τους μιλούν επίσης κατά των Εθνικών -ιστορικά αποδεδειγμένων- προσώπων?????

  1. avatar ROBOCOP

   Και μετά σου λένε γιατί τους στέλναν εξορία!!Όχι θα τους είχαμε μέσα στην πατρίδα μας να μας πολεμάνε με κάθε τρόπο!2 έκαναν μέχρι τώρα παιδομάζομα στην Ελλάδα, οι Τούρκοι και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

 19. avatar john 73

  ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ.......ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΕΡΙΞΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ !!!
  ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ=ΑΠΑΤΡΙΣ,ΑΘΕΟΣ.....ΑΡΑ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!!

 20. avatar Γιάννης

  Και γιατί ρε παλικάρια του ΠΑΜΕ να φύγουμε γι αλλού ήρθε τώρα η ώρα να πούμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους;
  Τόσα χρόνια σε νάρκη είχατε πέσει ή σας εμπόδισε κανείς;
  Μήπως ήταν ψέμματα κι αυτό που είπε ο Κολοκοτρώνης:ο θεός υπέγραψε για την ελευθερία της Ελλάδας και την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω.

  1. avatar immer da

   Αρες μαρες κουκουναρες γιαννακη. τετοια εγραφες στην ιστορια να και τα κατω απ τη βαση. Ποσες φορες εμεινες μεταξεταστεος?

   1. avatar Γιάννης

    ''ημμερ τα τα'' όταν προσπαθούν ελλείψει επιχειρήματος να με ειρωνευτούν με φαντασιώσεις τους νομίζοντας ότι προσβάλλουν εμένα ενώ προσβάλλουν τον εαυτό τους τόσο περισσότερο δείχνουν πόσο τους ενόχλησε η αλήθεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει