Με βροχές και χαλάζι θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η Δυτική-Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές όπου ευνοείται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στον χάρτη που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.