Κορεσμένο είναι το νεκροταφείο του Σχιστού, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Φίλιππος Κυρίτσης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, στη συνέχεια του ρεπορτάζ του καναλιού για τις ντροπιαστικές εικόνες με σορούς που δεν έχουν αποσυντεθεί μέσα σε δωμάτια και υπολείμματα εκταφών σε μαύρες σακούλες.

«Καθημερινά γίνονται τόσες ταφές όσες εκταφές και η δυναμική μας εξαντλείται περίπου στις 12» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

«Είχε υποχρέωση ο ταφέας να έχει το μέγιστο μία άταφη σορό ως το απόγευμα κι εν συνεχεία να τη μεταφέρει σε τάφο αδιαλύτων. Εμείς τον εποπτεύουμε. Είναι δική μας ευθύνη» είπε αρχικά ο διευθυντής του νεκροταφείου, αναφερόμενος στο δωμάτιο όπου καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ του καναλιού αναλλοίωτες σοροί από εκταφές.

«Εμένα θα χρεώσετε για τα αδιάλυτα; Πες στα ίσα» είπε ο ταφέας, που εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή, απευθυνόμενος στον κύριο Κυρίτση κι εν συνεχεία μιλώντας στον ρεπόρτερ του καναλιού είπε: «Εγώ τους έλεγα, δεν έχω χώρους, μου έλεγαν βάλ’ τα εδώ. Πού να τα βάλω, στο κεφάλι μου; Τα χόρτα ήταν μέχρι εκεί πάνω, δεν υπήρχε χώρος. Ο κ. διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Όταν κάνω την εκταφή και λέω ότι δεν έχω χώρο, εγώ φταίω;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν μόνο εκείνος που είχε άταφες σορούς στον χώρο. «Πόσους είχες μέσα; Δεν είχες επτά σορούς;» τον ρώτησε ο διευθυντής για να απαντήσει ο ταφέας: «Και οι άλλοι είχαν τέσσερις».