Σε ανακοίνωση αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και το νέο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στο άτμισμα, προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν αποφασίζουμε μόνο για το μέλλον της πατρίδας μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Επιλέγουμε επίσης για το μέλλον του κλάδου μας, για την ζωή των οικογενειών μας αλλά και για την προοπτική των 10.000 εργαζόμενων που εργάζονται στα καταστήματα και τα γραφεία μας.

Πριν αποφασίσουμε, οφείλουμε να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση των τελευταίων πέντε ετών, επέλεξε το τσιγάρο, εργαζόμενη συστηματικά για την εξαφάνιση των Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος.

Επέλεξαν, να μην δώσουν την μάχη στο αντικαπνιστικό μέτωπο, πιστεύοντας ότι η πιο σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία στην χώρα μας, δεν αξίζει της προσοχής τους.

Επέλεξαν, να καταργήσουν στην πράξη την αντικαπνιστική νομοθεσία, καπνίζοντας ακόμα και μέσα στα υπουργεία, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο, ολέθριους συμβολισμούς στη νέα γενιά.

Επέλεξαν, να μη μας μιλήσουν, να μην διαβουλευτούν μαζί μας αλλά ούτε και με τους 300.000 Έλληνες ατμιστές, για το νέο ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το άτμισμα.

Επέλεξαν, να μην έρθουν στα καταστήματα μας για να δουν πως γίνεται στην πράξη ο αντικαπνιστικός αγώνας, αλλά να επισκεφθούν τα εργοστάσια πολυεθνικών του καπνού για να τους επαινέσουν για τις επενδύσεις τους.

Επέλεξαν, όταν νομοθετούσαν, να μη λάβουν υπόψιν τους επιστημονικές μελέτες και πρακτικές άλλων χωρών που συνηγορούν στο γεγονός ότι το άτμισμα είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για τη διακοπή του καπνίσματος.

Επέλεξαν, να φορολογήσουν εξαντλητικά τα προϊόντα μας, αγνοώντας το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούν στην εξόντωση μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Επέλεξαν, να εξισώσουν το άτμισμα με το κάπνισμα, δημιουργώντας το πιο περίπλοκο, παράλογο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ατμιστικά προϊόντα, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τις πολυεθνικές του καπνού.

Τώρα όμως, αγαπητοί συνάδελφοι ήρθε η ώρα της δικής μας επιλογής. Εμείς επιλέγουμε να προστατεύσουμε τη ζωή των οικογενειών μας και το δικαίωμα στην εργασία των ανθρώπων μας.

Επιλέγουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε έτσι ώστε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που καπνίζουν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και οι ατμιστές να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους».

Δείτε το βίντεο: