«Εάν χρειασθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν οι εκπαιδευτικοί μας πλάτη για μία ή δύο ώρες, νομίζω ότι θα το κάνουν. Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε συνολικά. Θα τα δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όσον αφορά στο σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών μας για να μειώσουμε το φαινόμενο, να έχουμε υπεράριθμους σε μία περιοχή και ελλείψεις σε μία άλλη». Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σχετικά με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας ψηφιακού συστήματος με το οποίο γίνεται καταγραφή εκπαιδευτικών, μαθητών και ωραρίου προγράμματος. Μέσα από αυτό θα διαπιστώσει πού και ποια είναι τα πραγματικά κενά σε όλη τη χώρα. Αμέσως μετά απ΄ αυτό ακολουθούν και άλλες επιμέρους, αλλά απαραίτητες ενέργειες και στάδια.

Όταν όλα αυτά θα ολοκληρωθούν, τότε θα μειωθούν στο μέγιστο δυνατό τα εκπαιδευτικά κενά και είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί μία ή δύο ώρες το ωράριο. Πριν όμως γίνουν και ολοκληρωθούν όλες αυτές οι ενέργειες, όπως εκτιμάται από το υπουργείο, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καμία αύξηση ωραρίου.