Μέσα από τις Κυκλάδες προτίμησε, για άλλη μία φορά να περάσει για να φθάσει στον προορισμό του πιο σύντομα, τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αυτή τη φορά πρόκειται για την τουρκική κορβέτα «Bozcaada», η οποία, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στις 11 το πρωί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέοντας μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και στη συνέχεια ακολουθώντας δυτική πορεία κινήθηκε βορείως της Πάρου. Η τουρκική κορβέτα συνέχισε τον πλού της ακολουθώντας νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μ.μ. πλέοντας μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου.

Την πορεία της τουρκικής κορβέτας, που αυτή την ώρα πλέει σε διεθνή ύδατα νοτίως της Θήρας, παρακολούθησαν και παρακολουθούν πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον άλλες τρεις φορές το 2012 τουρκικές κορβέτες έχουν επιλέξει να περάσουν μέσα από τις Κυκλάδες ως συντομότερο «δρόμο» για να κατευθυνθούν προς την ανατολική Μεσόγειο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.