Αντιδράσεις για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Την αντίθεσή της εξέφρασε η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου


ΕΛΛΑΔΑ
21:05
21/09/2010
Αντιδράσεις για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών
loading

Η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διατύπωσε σειρά παρατηρήσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο επέρχονται αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Η Ολομέλεια της Εισαγγελίας έκρινε ως αμφισβητούμενης συνταγματικότητας τη διάταξη που μειώνει τη συμμετοχή των δικαστών στην εξεταστική επιτροπή που επιλέγει υποψηφίους για τη Σχολή. Η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι στην εν λόγω επιτροπή πρέπει να υπάρχει σαφής πλειοψηφία δικαστών αφού και στην περίπτωση αυτή πρόκειται ουσιαστικά για επιλογή δικαστών.

Ακόμη, είναι αντίθετη η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στην αύξηση των εξωδικαστικών που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, καθώς πλέον γίνεται με το νομοσχέδιο οριακή η πλειοψηφία των δικαστών (7-6 ενώ ήταν 9-4)

Ακόμη, η Ολομέλεια είναι αντίθετη στον αποκλεισμό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από τη θέση του γενικού διευθυντή, καθώς και στον περιορισμό της συμμετοχής στη θέση αυτή από όλους τους δικαστικούς λειτουργούς της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Επίσης, η Εισαγγελία ΑΠ ζητεί να συμμετέχει κι αυτή στην ανάληψη θέσης γενικού διευθυντή, ενώ ζητεί να υπάρξει στη Σχολή ξεχωριστή κατεύθυνση για τους εισαγγελείς με διδασκαλίες για την εξάσκηση του προφορικού λόγου και με έμφαση σε ειδικά θέματα του Ποινικού Δικαίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει