Εκλογές 2019: Πότε θα κλείσουν τα δικαστήρια, τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


ΕΛΛΑΔΑ
13:38
07/05/2019
Εκλογές 2019: Πότε θα κλείσουν τα δικαστήρια, τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς
1
loading

Εγκύκλιο αναφορικά με τις ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, ενόψει των επικείμενων εκλογών, εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με δελτίο τύπου που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερώνει πως, μετά από συνάντηση που είχε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Καλογήρου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γεώργιο Σάρλη, τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιο Γρίβα και τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Αθηνών, Ιωάννη Δήμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας από 22 Μαΐου 2019 έως και 31 Μαΐου 2019, και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών β’ γύρου, μέχρι και 5 Ιουνίου 2019, πλην των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, όπου η αναστολή θα ισχύει μέχρι και την 7 Ιουνίου 2019.

Αναλυτικά:

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 22 Μαϊου 2019 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019 ή την 7η Ιουνίου κατά περίπτωση.

Κατά την ίδια περίοδο αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες διενέργειας πλειστηριασμών.

Οι διαδικασίες αυτοφώρου και ασφαλιστικών μέτρων θα λειτουργήσουν βάσει των αποφάσεων που θα λάβουν οι διοικήσεις των οικείων δικαστικών σχηματισμών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, «οι προθεσμίες κατάθεσης δικογράφων θα ανασταλούν κατά τα ως άνω χρονικά διαστήματα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. Λεπτομέρειες θα δοθούν με αποφάσεις των Διοικήσεων των αρμοδίων δικαστικών σχηματισμών». Τέλος, κατά τα ως άνω διαστήματα δεν θα είναι δυνατή η κατάθεση δικογράφων μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣ Ολομέλειας και ΟΣΔΔΥ ΠΠ (solon.gov.gr και portal.olomeleia.gr).

Αναλυτικά η υπ’ αριθ. 27002/6.5.2019 εγκύκλιος του Υπουργείου Δικαιοσύνης εδώ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stauros

    Με 4 κάλπες υπ´ατμον θα γίνει τρελός χαμός, χρειάζονται περισσότερες μέρες ελεύθερες για να δουλέψουνε σωστά τα δικαστηρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει