Επίσκεψη στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την 90χρονη που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο  Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, την περασμένη Τρίτη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως τόνισε, πρόκειται για προσωρινό προσδιορισμό και όχι πρόστιμο, ενώ δεν προκύπτει από τα περιστατικά κατά σύστημα άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να επιβληθεί πρόστιμο.

«Όπως τόνισα από την πρώτη στιγμή την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, όπως και στη συζήτηση που είχα την επομένη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στόχος είναι να δείχνουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις που απαιτείται. Η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς προσήλωσης μας στον στόχο αυτό. Όπως δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας. Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό νομικό πλαίσιο και μεις στην ΑΑΔΕ να τα δούμε όλα αυτά  από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μόνο, διότι με την άμεση και καθοριστική του παρέμβαση αντιλήφθησαν  άπαντας, ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει τις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο συνήγορος της 90χρονης, Χαράλαμπος Αποστολίδης.