Έκοψαν κλήση σε 12χρονο από τον Βόλο για παράνομη στάθμευση

Η απάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το πρόστιμο που υποτίθεται ότι έκανε στα 7 του χρόνια


ΕΛΛΑΔΑ
20:52
27/04/2019
Έκοψαν κλήση σε 12χρονο από τον Βόλο για παράνομη στάθμευση
18
loading

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε οικογένεια από τον Βόλο όταν παρέλαβαν με το ταχυδρομείο ένα «μπιλιετάκι» προστίμου σε 12χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Ταχυδρόμος, του ζητούσαν να πληρώσει κλήση για παράνομη στάθμευση, που υποτίθεται ότι έκανε πριν πέντε χρόνια στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Τα αδέρφια του 12χρονου δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ την προσωπική ειδοποίηση για να πάρουν έναν φάκελο από το Ταχυδρομείο της περιοχής με παραλήπτη τον ανήλικο αδερφό τους. Μόλις παρέλαβαν τον φάκελο και διάβασαν το ειδοποιητήριο, αρχικά νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα. «Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί και μάλιστα 7 χρόνων (όταν έγινε η παράβαση) να κατηγορείται ότι στάθμευσε παράνομα το αυτοκίνητο που οδηγούσε;» αναρωτήθηκαν. Βλέποντας όμως πως πρόκειται για επίσημο ατομικό ειδοποιητήριο συνειδητοποίησαν ότι πράγματι ένα τέτοιο έγγραφο είχε φύγει από επίσημη υπηρεσία με παραλήπτη… ένα ανήλικο παιδί.

Το ειδοποιητήριο είχε αποστολέα τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η υποτιθέμενη παράβαση έγινε πριν πέντε χρόνια στη συμπρωτεύουσα. Ο ανήλικος μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει ελάχιστα εκτός Βόλου και φυσικά ποτέ δεν έχει πιάσει τιμόνι στα χέρια του.

«Αν είναι δυνατόν, έστειλαν πρόστιμο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον αδερφό μου Π… ετών 12 τώρα, τότε 7, γιατί οδηγούσε παράνομα ή είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;», ήταν η αγανακτισμένη ανάρτηση του αδερφού του στα social media, όπου δημοσιοποίησε την απίθανη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας.

Μπορεί να φανταστεί κανείς το ύφος των αδερφών του ανήλικου μαθητή, ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη εμφανίστηκε υπόχρεος… στον Δήμο Θεσσαλονίκης από κλήση για παράνομη στάθμευση.

Τα αδέρφια του 12χρονου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν την γκάφα που έχει γίνει. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας που στέλνει τις κλήσεις εξήγησαν πως είναι ένα μπέρδεμα που συμβαίνει συχνά και φυσικά διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει διαγραφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται ένα παιδί μόλις 12 χρόνων υπόχρεο για παράβαση που δεν έκανε ποτέ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Tου απαίτησε

  η εφορία να πληρώσει 500 Ε ΕΝΦΙΑ για σπίτι που δεν έχει. Πλήρωστα τώρα και μετά πήγαινε να τα ...βρείς με τον ίδιοκτήτη.

 2. avatar Δημοτόμπατσος

  Καλό θα ήταν λοιπόν στη Θεσσαλονίκη να τηρούν πλήρως τη νομοθεσία.
  Αν Λοιπόν πάμε με το γράμμα του νόμου θα έπρεπε μέσα σε 5 μήνες από τη βεβαίωση της παράβασης να έχουν ενημέρωση την εφορία και εκεί να φαίνεται η υποχρέωση πληρωμής μέσα από το δίκτυό της.
  Μπορεί ο άνθρωπος που είχε παρκάρει να μη βρήκε ποτέ την κλήση πάνω στο αμάξι του, δεν θα είναι και η πρώτη φορά.
  Να ενημερώσω ότι η υποχρέωση του πενταμήνου έχει ψηφιστεί το 2007 και έχουμε 2019 και ακόμα δεν εφαρμόζεται...
  Αρθρο 104, παράγραφοι 3 και 5 Του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
  Βάσει αυτού ακόμα και τις προσαυξήσεις πρέπει να τις βάζει η ΑΑΔΕ και όχι ο Δήμος.
  Αλλά και να δεχτούμε το γεγονός ότι οι προσαυξήσεις των δήμων είναι νόμιμες, υπάρχει πάντα το πρόβλημα της αλληλογραφίας.
  Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που δεν λαμβάνει την αλληλογραφία του για διάφορους λόγους. Είχα συναντήσει άνθρωπο που ενώ ήθελε να είναι καθαρός με όλα δεν ήξερε ότι χρωστούσε.
  Και ενώ υπάρχει το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο άνετα μπορούμε να βλέπουμε τις οφειλές μας, οι δήμοι αρνούνται να στείλουν τις κλήσεις ώστε να ενημερωθεί και να μπορούμε και εμείς να γνωρίζουμε τι πραγματικά χρωστάμε.
  Και μην ξεχνάμε το ορίζει και ο νόμος από το 2007 και μετά!
  Άποψή μου είναι ότι το κάνουν ηθελημένα...
  Το λόγο δεν έχω καταλάβει ακόμα.
  Εχω αρκετούς στο μυαλό μου αλλά όχι κάτι επιβεβαιωμένο.
  Αυτά τα ολίγα γιατί δεν μπορώ να πω παραπάνω κινδυνεύει και η θέση μου.
  10 χρόνια Δημοτική Αστυνομία και συνεχίζουμε...
  ( όπως μπορούμε...)

 3. avatar PanosGianaros

  Χτυπάει το τηλέφωνο , , , εμπρός . . !
  - - - Δεν μου λές ωρέ ζαγάρ' πότε πήρες το τρακτέρ στην Αθήνα και δεν μου τό είπες . . . !
  - Εγώ το τρακτέρ , πατέρα στην Αθήνα τι να το κάνω , να βάλω αγγούρια στο Κολωνάκι . . . !
  - - - Δε κσέρω τι μ' λές . . . εδώ [ Τρίκαλα ] μούρθε κλήση για παράνομο παρκάρισμα στην πλατεία της Κηφησιάς . . . και σου στέλνω την κλήση να την πληρώσεις εσύ , , , παλιοζαγάρ , , να μάθεις να κορο'ι'δεύεις τον πατέρα σου . . !
  Αυτή είναι η ιστορία του φίλου μου του Γρηγόρη . . .!
  Παίρνει την κλήση , πάει στην τροχαία , , , ανένδοτοι όλοι.
  Ρε παιδιά ο αριθμός ανήκει σε τρακτέρ , και είναι μέσα σε ένα χωράφι παρατημένο κάτι χρόνια , που τον βρήκατε τον αριθμό . . !
  ### Έτσι λένε όλοι , άντε πλήρωσε την κλήση να τελειώνεις . . !
  - - Εγώ να πληρώσω κλήση για παράνομη στάθμευση του τρακτέρ στην πλατεία της Κηφησιάς , , δεν είστε καλά όλοι . . . και πήρε ο άνθρωπος την κλήση και έφυγε . . !
  ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ μετά , τον παίρνουν τηλέφωνο απο την τροχαία και του ανακοινώνουν το νέο . . . !
  ### Κύριε Γρηγόρη ελάτε - σας παρακαλούμε απο την τροχαία - - βρήκαμε ' ' ' άκρη ' ' ...!
  Και πήγε και του λένε ότι έγινε ένα τροχαίο ατύχημα , και ένα όχημα που ανήκε σε δημοσιογράφο παρακαλώ , τοπικής εφημερίδας κυκλοφορούσε με - - πλαστές - - πινακίδες που ταίριαζαν με του τρακτέρ . . . !

 4. avatar Ανονυμος

  Τους λείπουν τα λεφτά. Ας τα ζητήσουν και από ένα 7χρονο να γεμίζουν το κλεμμένα ταμεία τους. Ορε ξύλο που θέλουν.

 5. avatar Θάνος Β.

  Όπως αντιλαμβάνεστε το γυαλίζουν καλά το...........μπαστούνι!!!!!!!!!! Οι

 6. avatar Όπως

  Ππως

 7. avatar Αντικειμενικος

  Καρντασια εκεί στον δήμο είπαμε χαλαρά χαλαρά αλλά μην ταλαιπωρειται τσάμπα τον κόσμο.

 8. avatar Tελης

  Ελλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!!!!!!!!!!!! Ρε που πάμε!!!!!!!!!! (Αυλωνίτης)

 9. avatar Κώστας Κλήμης

  Στον πατέρα μου έγινε δικαστήριο για να πάρει απόφαση πως δεν ήταν αυτός που το 1952 σε ηλικία 2 ετών άφησε χρέη προς την εφορία από επιχείρηση που κάποιος συνονόματος του τότε βαρεσε κανόνι.....
  Υπάρχουν και χειρότερα ????????

 10. avatar Giorgos lisgaras

  Καλά δεν ντρέπονται καθόλου αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνονται δεν έχουμε ελληνικό κράτος αυτό δεν το βλέπουν ποσ μπορεί ένα παιδί 12 χρόνον να έχει δίπλωμα οδήγησης ελλασ στο μεγαλείο σου

 11. avatar Αναντικατάστατος

  Εγώ εντοπίζω το πρόβλημα στο ότι πέντε χρόνια τώρα το ταλαιπωρούν το παιδί και δεν του έχουν στείλει ακόμα το δίπλωμα οδήγησης.

 12. avatar Fire40

  Ο Δημος Θεσσαλονικης επανειλημενως στελνει ανυπαρκτες οδικες παραβασεις απο στοιχεια που εχει ποιος ξερει πως. Το κακο ειναι πως δεν μπορεις να αποδειξεις εκτος προφανων περιπτωσεων οτι δεν εισαι ελεφαντας. Φαινεται οτι μετα τις καταχρησεις στα ταμεια του Δημου που εως τωρα δεν εχει πληρωσει κανενας στα σοβαρα τους λειπουν πολλα λεφτα και ψαχνουν να τα μαζεψουν απο τον κοσμο. Ντοπη σας!

 13. avatar iasonakos

  Τοσο αχρηστοι εισαστε...οσο μπορω θα σας κατακλεβω....γιατι ειστε κοινωνικα απανθρωποι κ κλεφτες

 14. avatar Dukakis

  Να μοιραστώ μαζί σας ένα παρόμοιο περιστατικό. Μου ήρθε "μπιλιετακι" για παράνομο παρκάρισμα από τα γραφεία του Δήμου Θεσσαλονίκης 4 χρόνια μετά την "υποτιθέμενη" παράβαση. Σαφώς από την αρχή δεν αναγνώρισα την παράβαση και βρέθηκα στα γραφεία για επαλήθευση. Εύκολα κατάλαβα ότι πρόκειται για λάθος καθώς η ημερομηνία κ ο τόπος της παράβασης ήταν άσχετα με τη χρήση του οχήματος μου. Εκείνη τη περίοδο ήμουν σίγουρα εκτός.
  Το πρόβλημα ξεκίνησε με τη συμπεριφορά των υπαλλήλων καθώς κυριολεκτικά με περιγελούσαν κ κορόιδευαν καθώς "τέτοιους συναντάνε κάθε μέρα" κ "πλήρωσε το να τελειώνουμε" κ τέτοια. Μετά από αρκετή ώρα κ σκηνικά για γέλια ή κ για κλάματα, αλλά δε θέλω να σας κουράσω, καταλήξαμε να βρούνε το αντίγραφο από το διπλότυπο που κρατάνε στο αρχείο τους και να μου το τρίβουν στη μούρη!
  Αλλά γελάει καλυτερα όποιος γελάει τελευταίος λέει μια παροιμία! Το αντίγραφο είχε την πινακίδα μου αλλά η περιγραφή του αυτοκινήτου ήταν εντελως διαφορετική! Άλλη μάρκα, άλλο χρώμα. Τώρα γυρνάω κ το τρίβω εγώ στη μούρη τους. Ούτε το όργανο κατέγραψε σωστά τη πινακίδα, ούτε ο υπάλληλος που το πέρασε στον υπολογιστή έκανε ταυτοποίηση.
  Στη τελική αναγνώρισαν το λάθος κ το διέγραψαν με κλικ στον υπολογιστή. Φυσικά δεν επαναπαυομαι με αυτούς, ποτέ δε ξέρεις.
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΙΠΟΝ. Λάθη γίνονται και έχω ακούσει παρόμοια περιστατικά για το συγκεκριμένο δήμο. Αν αντιμετωπίσετε παρόμοιο πρόβλημα οπλιστείτε με υπομονή κ καλή τύχη.

 15. avatar Σκέτος

  Το computer φταίει,οι δ. υπάλληλοι ειναι απλώς εξαρτήματά του,οπως π.χ. το printer.

 16. avatar δεν είναι

  ότι πίνουν κάτι και δε μας δίνουν, είναι εκ γενετής.......

 17. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  κάποια συνωνυμία θα είναι, μη το συνεχίζεται γιατι θα κανει πρόταση μομφής στον Τσιπρα ο Κουλης!

 18. avatar Το κακό μας ριζικό.

  Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο!! Και με θράσος σαν κάτι φυσιολογικό λένε ωμά χωρίς ντροπή, οτι αυτό ειναι συνηθισμένο!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει