Η δίνη της οικονομικής κρίσης παρασύρει κάθε ανάχωμα στη ντόπια επιχειρηματικότητα η οποία βουλιάζει, απειλώντας με κατάρρευση τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το prsimanews.gr, oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ηρακλείου ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί και η έλλειψη ρευστότητας εξελίσσεται σε θηλιά για τη λειτουργία τους. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον δυσμενές, που συνθέτουν τα λουκέτα, η έλλειψη ρευστότητας αλλά και η απουσία της πολιτείας σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, φορείς της Κρήτης έχουν σήμερα κρίσιμο ραντεβού στην Αθήνα, στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Η ντόπια επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην κλίνη του Προκρούστη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Ηρακλείου εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η ΟΕΣΚ, ο σύνδεσμος εξαγωγέων Κρήτης και όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Νομού μας έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουν το τραπεζικό πρόβλημα και διάφορα άλλα αναπτυξιακά θέματα.