Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην… εντατική

Έως ένα χρόνο η αναμονή ακόμα και για απλές επεμβάσεις


ΕΛΛΑΔΑ
6:36
18/01/2013
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην... εντατική
1
loading

Από έξι μήνες έως ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε μία απλή εγχείριση σε κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη από τώρα κλείνουν ραντεβού για το 2014, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου.

«Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαφθορά στα νοσοκομεία συνεχίζεται. Ζητούμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των διοικητών των νοσοκομείων, των διευθυντών κλινικών και των υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις προμήθειες», πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος μετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του υπό συγχώνευση νοσοκομείου Παναγία, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ κατήγγειλε ότι στη Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ και ότι υπάρχουν μαιευτικές κλινικές χωρίς μαιευτήρα και χειρουργεία χωρίς αναισθησιολόγους.

«Αν διακομιστεί κάποιος με έμφραγμα στο νοσοκομείο Παναγία δεν υπάρχει εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Θα πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος με ασθενοφόρο, αν υπάρχει ασθενοφόρο και αν έχει οδηγό. Το Ιπποκράτειο δεν έχει στεφανιογράφο , το ΑΧΕΠΑ δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, τρεις κλινικές του Παναγία θα μεταφερθούν σε χώρους του Αγιος Παύλος που είναι επικαλυμμένοι με αμίαντο. Η συγχώνευση των κλινικών γίνεται κυριολεκτικά στο πόδι χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Με την μεταφορά της ουρολογικής , της νευρολογικής και της ενδοκρινολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παναγία στο Άγιος Παύλος, με το οποίο έχει ενοποιηθεί, ανοίγει η αυλαία για το κλείσιμο νοσοκομείων της χώρας, επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγία Ελένη Μπακιρλή.

Παράλληλα ανέφερε ότι μειώνεται ο αριθμός των κλινών και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί η Ανατολική Θεσσαλονίκη από τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος και Ιπποκράτειο.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Καταθέσαμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας σε συνεργάτη του υπουργού γιατί ο ίδιος απουσίαζε και ζητήσαμε να συναντηθούμε μαζί του μια άλλη μέρα προκειμένου να το εξηγήσουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar metaggisis

    καλα και που είσαι ακόμα , μαλλον αυτοί που δεν τα δίνουν στο γιατρό είναι στη λίστα γιατί οι πελάτες βρίσκουν συνήθως γρήγορα κρεβατι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει