Μερίδες φαγητού σε άπορους μέσω… κάδων απορριμμάτων

Οικογένειες κρεμούν τροφή στα... σκουπίδια για να βοηθήσουν


ΕΛΛΑΔΑ
9:30
17/01/2013
Μερίδες φαγητού σε άπορους μέσω… κάδων απορριμμάτων
1
loading

Συσκευάζουν το φαγητό που περισσεύει από τα γεύματα (ψωμί, μακαρόνια, όσπρια, μερίδες μαγειρεμένου φαγητού κτλ.) και το κρεμούν στα «αυτιά» των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να το βρει κάποιος που το έχει ανάγκη.

Τα περιστατικά είναι πολλά, ειδικά στο Δήμο Αθηναίων, όπως αποκαλύπτει ο προϊστάμενος του τμήματος Αποκομιδής και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Δ. Κοσμάτος. «Οι νοικοκυρές αφήνουν κανονικά γεύματα περιποιημένα και καθαρά». Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα μια μερίδα με λαχανοντολμάδες και μια φέτα ψωμί που βρέθηκε «κρεμασμένη» σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Φαιδριάδων (σ.σ.: Κυψέλη). Ανάλογα περιστατικά, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr έχουν καταγραφεί στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, άποροι περιμένουν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να πάρουν κάποια από τα ληγμένα τρόφιμα που προορίζονται για τα σκουπίδια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα μετρά 1,5 εκατ. ανέργους και δύο εκατ. φτωχούς απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, οι 20 χιλιάδες άστεγοι όπως καταγράφηκαν από τα τελευταία στοιχεία, μέχρι το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar aisichtir

    Η δημοτική αρχή αντί να προτρέπει τους δημότες να αφήνουν τα τρόφιμα εκεί που θα συναγωνίζονται να τα προλάβουν οι άνθρωποι με τις γάτες και τα σκυλιά, καλό θα ήταν να δημιουργήσει κατάληλες υποδομές που θα μπορούμε να αφήνουμε τα φαγώσιμα που περισσεύουν από το καθημερινό μας τραπέζι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει