Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» που φέρουν το λογότυπο του ΠΑΟΚ, κατάσχεσαν αστυνομικοί μετά από έφοδο στους αποθηκευτικούς χώρους επιχείρησης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε μήνυση που κατέθεσαν από κοινού ο Α.Σ. και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτει μέσω διαδικτύου στο καταναλωτικό κοινό διάφορα προϊόντα με το διακριτικό σήμα του συλλόγου (το Δικέφαλο), χωρίς όμως να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ή να έχει συνάψει εμπορική συνεργασία με τους «ασπρόμαυρους».

Γι’ αυτό ζητούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της επιχείρησης για απάτη και παραβίαση του νόμου περί σημάτων κατ’ επάγγελμα.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών κατασχέθηκαν 25.518 αντικείμενα (ποτήρια, κούπες, αυτοκόλλητα κ.α.) εμπορικής αξίας 33.000 ευρώ.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, μετά την υποβολή της μήνυσης η επιχείρηση προέβη σε οικονομικό συμβιβασμό με τον Θεσσαλονικιώτικο σύλλογο, προσφέροντάς του αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη από την πώληση των προϊόντων. Κατόπιν τούτου ανακλήθηκε η μήνυση και η υπόθεση πήγε στο αρχείο.

Πάντως, ΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά και εναντίον άλλων επιχειρήσεων που επιδίδονται στην παραπάνω πρακτική.