Την επέκταση της Ηλεκτρονικής Θεώρησης για Ταξιδιωτική Άδεια στις ΗΠΑ, της γνωστής και ως ESTA, των Ελλήνων πολιτών ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την υλοποίηση του νόμου 4579/2018, ο οποίος αφορά το μητρώο ονομάτων επιβατών πτήσεων (PNR) και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πάιατ και σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ESTA από ένα χρόνο γίνεται δύο χρόνια, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ σε διάστημα δύο ετών από την έκδοση της συγκεκριμένης ταξιδιωτικής άδειας, η οποία έχει αντικαταστήσει τη VISA.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρέσβη και τόνισε πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.