Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 χθες σε θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 2 χιλιόμετρα, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, καθώς επίσης και τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, είπε ότι «πρόκειται για μία ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή». «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Άκης Τσελέντης μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε ότι η εξέλιξη του φαινομένου θα παρακολουθείται τα επόμενα 24ωρα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εύχεται να είναι το κύριο σεισμικό γεγονός.

O σεισμολόγος και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε στο Twitter ότι «αναμένονται και άλλοι σεισμοί στην ίδια εστία».