Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο που θα αλλάξει την εικόνα στο Μάτι και στην Κινέτα μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισε τη χώρα.

Όλο αυτό το διάστημα που οι Αρχές ερευνούσαν την υπόθεση, στις περιοχές εξελισσόταν μια σημαντική δράση.

Από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος Κοπελούζου ανέλαβε αδαπάνως για το Δημόσιο και με μία παροχή αξίας 1.000.000 ευρώ υπέγραψε τις συμβάσεις για τις εργασίες της υλοτόμησης των καμένων δέντρων καθώς και την αποκομιδή αυτών από τις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, Ραφήνας ­ Πικερμίου και Κινέτας ­ Μεγαρέων οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Όλους αυτούς τους μήνες που το έργο της υλοτόμησης προχωράει με γοργούς ρυθμούς η υπόδειξη των εργασιών γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία του Ομίλου Κοπελούζου ανέλαβε να ανατρέψει την εικόνα στις περιοχές που χτυπήθηκαν και να ανακουφίσει τους πληγέντες.

Συνολικά 8 εταιρείες έχουν αναλάβει τις εργασίες υλοτόμησης που ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου. Η γρήγορη και συντονισμένη δουλειά έχει φέρει ήδη αποτελέσματα καθώς οι καθαρισμένες περιοχές επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα ενώ η φύση έχει μπει πλέον στη διαδικασία αναγέννησης.

Οι εντατικές εργασίες απέδωσαν καρπούς και πλέον όλο το καμένο υλικό έχει απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές και έχει συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη έκταση, που έχει νοικιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Μέχρι στιγμής έχει αποπερατωθεί το 75% αυτής της σημαντικής δωρεάς (σε χρήματα αλλά και σε εργασία) η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς για να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, η συστηματική και μεγάλη δουλειά που γίνεται όλους αυτούς τους μήνες από τα συνεργεία που καθαρίζουν το έδαφος από τα καμένα δέντρα και τους θάμνους μπορεί να συνεχιστεί και μετά το πέρας του Απριλίου καθώς προτεραιότητα του Ομίλου Κοπελούζου είναι να συνέλθουν οι δύο περιοχές αλλά και οι κάτοικοί τους από τον εφιάλτη του καλοκαιριού.

Ήδη η συντονισμένη προσπάθεια έχει φέρει αποτελέσματα όλο αυτό το διάστημα. Αποτελέσματα τα οποία είναι ορατά στους μόνιμους κατοίκους και στους επισκέπτες και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.

Εργασίες υλοτόμησης στο Μάτι
Αποκομιδή δέντρων στο Μάτι
Το Μάτι
Έτσι είναι σήμερα η Κινέτα
Εργασίες υλοτόμησης στην Κινέτα