Το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα ήταν αν μη τι άλλο επεισοδιακό. Το ΠΑΜΕ με συνεχείς παρεμβάσεις του στο χώρο που θα γινόταν το 37ο συνέδριο στην ουσία δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν ομαλά οι διαδικασίες και το συνέδριο ακυρώθηκε.

Πριν από 3 μέρες η ΓΣΕΕ δημοσίευσε ένα βίντεο με τις καταγγελίες του προέδρου της συνομοσπονδίας για το ΠΑΜΕ.

Ο συνδικαλιστικός φορέας που πρόσκειται στο ΚΚΕ δημοσίευσε και αυτός βίντεο με άρωμα… Masterchef. το εν λόγω βίντεο δείχνει τα «μαγειρέματα» για τα οποία καταγγέλλει το προεδρείο της ΓΣΕΕ, προκειμένου αυτή να εξασφαλίζει ανενόχλητη την πλειοψηφία.

Το βίντεο αρχικά δείχνει το πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, όπου ήταν να γίνει αλλά αναβλήθηκε το 37ο συνέδριο, με παρουσίαση τύπου… Master Chef. Δηλαδή όπως ακριβώς δείχνει το παιχνίδι τον τόπο του διαγωνισμού πριν ξεκινήσει η δοκιμασία.

Στην συνέχεια φαίνεται ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος να κάνει λόγο για εκλεγμένους αντιπροσώπους, και αμέσως το πλάνο δείχνει τους… Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο να βλέπουν τον μάγειρα… επί τω έργω.

Αμέσως εναλλάσσονται πολύ γρήγορα περιπτώσεις σωματείων που όπως καταγγέλλεται δεν είχαν καμία δράση, ωστόσο εμφάνισαν μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές τους και εξέλεξαν συνέδρους χωρίς καν να υπάρχουν πρακτικά.