Την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει πως «θεωρεί ότι η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί ευχολόγιο, αλλά πραγματώνεται με εκείνους τους υλικούς όρους που διασφαλίζουν επαρκή στελέχωση της γραμματείας και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».

Και προσθέτει πως «πρώτο και αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η άμεση πρόσληψη γραμματέων που θα καλύπτουν τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις».

Μάλιστα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται και σε έγγραφο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, στο οποίο περιγράφεται το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα με τα κενά σε οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών ανέρχονται σε 240, στην Εισαγγελία Εφετών σε 15, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε 58, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σε 50 και στο Εφετείο Αθηνών σε 57. «Η εντατικοποίηση της εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων -ιδιαίτερα στο Εφετείο Αθηνών- έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε συμμετέχουν ακόμα και σε 17 ποινικές συνεδριάσεις μηνιαίως με συνέπεια να υποχρεώνονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους για την καθαρογραφή των πρακτικών» τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωση της.