Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εδρεύει στην Πάτρα, είναι αυτό της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσιβέλας το 5,5% επί της τιμής διαπραγμάτευσης που προβλέπει ο νόμος είναι αποτρεπτικό για τους βενζινοπώλες, καθώς το κέρδος τους είναι μηδενικό και αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί, ότι όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου, πλην ορισμένων που ακόμα δεν έχουν λήξει οι συμβάσεις τους.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα του ΕΣΥ.
Ένα ακόμα ζήτημα για τον κ. Κατσίβελα είναι αυτό των κενών σε γιατρούς στα πρωινά τακτικά νοσοκομεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, πρόβλημα το οποίο εντείνεται τώρα με την οικονομική κρίση καθώς πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξυπηρετηθούν από τα απογευματινά ιατρεία, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε λίστες αναμονής ή ακόμα και να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημά τους.

Μάλιστα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έχει ζητήσει να του δοθούν εγγράφως στοιχεία σχετικά με την εικόνα των απογευματινών ιατρείων και των πρωινών τακτικών ιατρείων, καθώς όπως αναφέρει, είναι αδιανόητο ο αριθμός ορισμένων απογευματινών να ξεπερνά τα πρωινά τακτικά.

Πηγή: thebest.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.