Εντολή στην Αστυνομία να επέμβει στην υπό κατάληψη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. Ο εισαγγελέας ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των καταληψιών και να αποδοθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Προηγήθηκε έγγραφη ενημέρωση του πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. Γιάννη Χατζηδημητρίου προς τον εισαγγελικό λειτουργό για την κατάσταση που επικρατεί στην Εστία. Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Στο μεταξύ, δικογραφία κατά παντός υπευθύνου σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όταν φοιτητές περικύκλωσαν και κράτησαν σε ομηρία για τέσσερις ώρες τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος Χρήστο Κωνσταντάτο, ζητώντας να αποσύρει τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας. Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών του επεισοδίου συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έγιναν προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και αφέθηκαν ελεύθεροι.