Αυτόπτης μάρτυρας της ισχυρής έκρηξης που συνέβη σήμερα το πρωί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στο ύψος της Γλυφάδας, πιθανότατα την ώρα που ένας άνδρας μπήκε σε αυτοκίνητο και έβαλε μπροστά τη μηχανή του, αναφέρθηκε στα όσα είδε και άκουσε για το συμβάν.

Μέσω δηλώσεών του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εν λόγω άνδρας ανέφερε ότι «το ευτυχές γεγονός για τον οδηγό, ήταν ότι διερχόμενος δικυκλιστής, δευτερόλεπτα αμέσως μετά την έκρηξη, πραγματικά με τρομερό θάρρος και κίνδυνο της ζωής του, και με πολύ κόπο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να βγάλει έξω τον οδηγό. Δηλαδή, εάν δεν ήταν αυτός ο μοτοσικλετιστής, θα είχαμε νεκρό σίγουρα.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, ακόμη και στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης έσπασαν τζάμια. Η φωτιά εξελίχθηκε και πήγε και στα διπλανά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σχετικά με τα αίτια της έκρηξης στο πάρκινγκ, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει, «υπάρχει μια πιθανότητα το αυτοκίνητο να ήταν με υγραεριοκίνηση και να υπήρξε μια διαρροή, ή κάτι άλλο που αυτό δια διερευνηθεί».

Μάλιστα, στάθηκε και για δεύτερη φορά στο θάρρος που επέδειξε ο συγκεκριμένος δικυκλιστής. «Εάν δεν ήταν αυτός ο μοτοσικλετιστής, θα είχε απανθρακωθεί ο άνθρωπος στο αυτοκίνητο».

Όσον αφορά για την ένταση της έκρηξης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε ότι μας πήραν τηλέφωνο άνθρωποι που μένουν 3 με 4 χιλιόμετρα μακριά, για να μάθουν τι συνέβη. Η έκρηξη αυτή ήταν τρομερά μεγάλη».

Υπενθυμίζεται ότι ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα, συνολικά. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά.