Το «πράσινο φως» για την κατασκευή τεσσάρων νέων λεωφορειοδρόμων δόθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με την έγκριση της χρηματοδότησης, του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ, με απόφαση που υπέγραψε το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, οι νέες λεωφορειολωρίδες θα δημιουργηθούν στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Αλ. Παπαναστασίου καθώς και στη Λεωφόρο Στρατού, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), και θα κατασκευαστούν από το δήμο Θεσσαλονίκης που διαθέτει την τεχνική επάρκεια, ενώ η χρηματοδότησή τους θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) με ευρωπαϊκά κονδύλια, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΑΣΘ.

«Σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το έργο της κατασκευής των λεωφορειολωρίδων θα δημοπρατηθεί άμεσα και οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013», όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Να σημειωθεί ότι οι όροι λειτουργίας των νέων λεωφορειολωρίδων θα λάβουν υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των αρμόδιων φορέων και των οργανώσεων των πολιτών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.