Εντατικοποιεί τους ελέγχους του στην αγορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για την αποτροπή φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε παραγωγικές επιχειρήσεις και σε άλλα σημεία μαζικής διάθεσης κρεάτων που καταναλώνονται ευρέως αυτή την περίοδο, όπως, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, αγορές χονδρικής & λιανικής πώλησης, επιχειρήσεις διανομής, υπεραγορές, κρεοπωλεία και χώρους μαζικής εστίασης.

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών και κυρίως των εσπεριδοειδών με προορισμό τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους στα σημεία εξόδου της χώρας σε φορτία με προορισμό άλλες κοινοτικές χώρες.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις ισχύουσες διατάξεις παραπέμπονται στις αρμόδιες, κατά περιοχή, Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας σε εικοσιτετράωρη βάση τις εργάσιμες ημέρες, καθώς και τις αργίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι παρατυπίες κατά τη διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

«Δεν θα επιτρέψουμε», προσθεσε, «σε ένα πολύ μικρό ποσοστό εξαγωγικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν παράτυπες διαδικασίες να δυσφημίζουν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και να δημιουργηθεί κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού σε αγορές που με τόσο κόπο έχουν κατακτηθεί».