Συμπλοκές κρανοφόρων με αστυνομικούς και ρίψη μολότοφ από την μία πλευρά και καπνογόνων από την άλλη σημειώθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι νεαροί βρίσκονταν στην κεφαλή της μαθητικής πορείας που είχε ξεκινήσει νωρίτερα και φορώντας full face και κράνη περιπου 15 – 20 άτομα, έκαναν επίθεση σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο σιντριβάνι, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και αφού έριξαν καπνογόνα, προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Παναγοπούλου, που στο μεταξύ είχε μπλοκάρει από αυτοκίνητα. Οι νεαροί έριχναν πέτρες, μολότοφ και βαρελότα ενώ πανικόβλητοι οι περαστικοί έτρεχαν να σωθούν. Αμέσως έσπευσαν και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής που δεν χρειάστηκε να παρέμβουν αφού οι φωτιές από τις μολότοφ είχαν σβήσει.

Λίγο αργότερα, στο ίδιο σημείο, άτομα επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους αλλά και πολίτες, και έσκισαν την τσάντα ενός δημοσιογράφου, ενω χτύπησαν και έναν πολίτη, μπροστά σε αστυνομικούς που δεν έκαναν τίποτε! Μετά από αυτό ακολούθησαν διαπληκτισμοί μεταξύ διαδηλωτών και άλλων πολιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης, και ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα, άγνωστο από που, έγινε ρίψη δακρυγόνου μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός!

Μετά από αυτό, όλοι διαλύθηκαν και οι νεαροί διαδηλωτές μετέβησαν στην πλατεία Δημάδη, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων.

Στην πλατεία Δημάδη οι διαδηλωτές, έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Οι νεαροί μετά από αυτό, αποτραβήχτηκαν πίσω από την παλιά λαχαναγορά και έχουν διαλυθεί.