Μετατέθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, για τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τότε παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Δ. κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη του:

α) το γεγονός ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ορίσει Γενικές Συνελεύσεις για το διάστημα από 5 μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2012, έχοντας παρατείνει μέχρι τότε τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που η κάθε Ένωση έχει επιλέξει.

β) ότι έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης με βάση όλα τα κρίσιμα δεδομένα, αποφάσισε τη μετάθεση της Γενικής Συνέλευσης για τις 10.12.2012.

Η συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών, επί της οδού Λ. Ριανκούρ 85.

Παράλληλα, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2012 (9.30 π.μ.) στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας 60.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε., κατά τη συνέλευση των εισαγγελέων αναμένεται «να συζητηθούν σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την απονομή της, σε μια γενικότερη συγκυρία, μάλιστα, η οποία επιβάλλει την περίσκεψη και την επαναπροσέγγιση – και από πλευράς των δικαστικών λειτουργών – καταστάσεων, που ευρίσκονται υπό αναθεώρηση».