Κινητοποίηση των εργαζομένων σε ασφαλιστικά ταμεία στο υπουργείο Εργασίας

Τι περιλαμβάνεται στις διεκδικήσεις τους - Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
11:42
12/02/2019
Κινητοποίηση των εργαζομένων σε ασφαλιστικά ταμεία στο υπουργείο Εργασίας
loading

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη λεωφόρο Σταδίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00, προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Στόχος των διαδηλωτών είναι «να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της συνεχούς αντίστασης στη διαχρονική επίθεση στο Κοινωνικό Κράτος, μέσω των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων αντιλαϊκών πολιτικών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Ενώ στις διεκδικήσεις τους -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται «ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους νέους οργανισμούς, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από συνεχείς οργανωτικές αναδιαρθρώσεις και ενοποιήσεις. Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι «πετσοκομμένοι» από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ), δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς «κομμένους και ραμμένους» στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών αλλά και στυγνές «εργασιακές γαλέρες».

Αποτελούν επίσης οργανισμούς υπό συνεχή «διαμόρφωση», λειτουργώντας ουσιαστικά σαν «πιλότοι» για την εφαρμογή των νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει